Το Bitcoin και γενικά τα κρυπτονομισμάτα μπορούν να προκαλέσουν γενικό blackout στο Internet

6


Σύμφωνα με αναφορά ελβετικής τράπεζας για παγκόσμιες συμφωνίες (BIS), μόνο οι υπερυπολογιστές θα είναι ικανοί να επεξεργαστούν κρυπτονομίσματα στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα:

“Για να επεξεργαστούν τον αριθμό των ψηφιακών συναλλαγών καταστημάτων που χειρίζονται από επιλεγμένα εθνικά συστήματα πληρωμών, ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο, το μέγεθος του ledger θα μεγάλωνε πολύ περισσότερο από τη χωρητικότητα ενός απλού τηλεφώνου μέσα σε λίγες μέρες, πολύ περισσότερο από αυτό ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα σε λίγες εβδομάδες και πολύ περισσότερο από αυτό ενός server μέσα σε λίγους μήνες”

Οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων κρατούνται μέσα σε έναν ledger, ο οποίος μεγαλώνει με κάθε συναλλαγή. Έτσι, στο άμεσο μέλλον, μόνο οι υπερυπολογιστές θα μπορούν να επεξεργαστούν αυτές τις διαδικασίες. Ως αποτέλεσμα, το διαδίκτυο θα έρθει σε κίνδυνο λόγο του συνολικού όγκου των συναλλαγών!

Ταυτόχρονα, η BIS επικρίνει τα έξοδα για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, καθώς όταν το Bitcoin έφτασε στα $20,000 τον Δεκέμβριο, μία απλή συναλλαγή, όπως η αγορά καφέ αξίας $2 θα επέφερε επιπλέον έξοδα ύψους $57! Παρόλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι δεν κρατάνε κρυπτονομίσματα για την ολοκλήρωση αγορών αλλά κυρίως για την κερδοσκοπία από την άνοδο της αξίας του.

[via]



Πηγή