Το ChatGPT πλέον μπορεί να ακούει, να μιλά και να βλέπει

8


Παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την περασμένη άνοιξη και τις εκκλήσεις για διακοπή της ανάπτυξης των εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης έως ότου θεσπιστούν (και εφαρμοστούν) ορισμένοι κανόνες από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, κανένας από όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο δεν δείχνει διατεθειμένος να περιμένει ή να κάνει ένα βήμα πίσω. Ο ανταγωνισμός, άλλωστε, είναι μεγάλος και ανελέητος, γι’ αυτό ισχύει το «πάμε και όπου βγει».

Ο οργανισμός OpenAI βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο τους τελευταίους μήνες πρωτίστως λόγω του ChatGPT, το οποίο εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν ήδη διάφοροι συνεργάτες σε άλλα προϊόντα (βλ. Bing Chat της Microsoft). Η νέα εξέλιξη που ανακοίνωσε είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς ισχυρίζονται πως πλέον το AI μοντέλο έχει την δυνατότητα «να βλέπει, να ακούει και να μιλά» χάριν στις αντίστοιχες προσθήκες που έγιναν στον αλγόριθμο του.

Αυτό σημαίνει ότι σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με το ChatGPT είτε μιλώντας είτε δείχνοντας του εικόνες, και με τη σειρά του το εργαλείο AI θα μπορεί να ανταποκρίνεται παρέχοντας περαιτέρω πληροφορίες, απαντήσεις σε ερωτήματα κλπ. Οι απαντήσεις, μάλιστα, θα δίνονται φωνητικά και από το ChatGPT μέσω της συνθετικής φωνής που είναι ιδιαίτερα ρεαλιστική αφότου ακούσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα μιας φυσιολογικής συνομιλίας.

Η OpenAI αναγνωρίζει πως η τεχνολογία της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για να μιμηθούν δημόσια πρόσωπα, γι’ αυτό οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μόνο μία από τις 5 διαθέσιμες φωνές για το ChatGPT. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η OpenAI έχει ήδη κλείσει συμφωνία με εξωτερικούς συνεργάτες για να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η Spotify που σκοπεύει να αξιοποιήσει το εργαλείο για να μεταγλωττίζει τα podcasts στην ομώνυμη μουσική υπηρεσία της.

Σε πρώτη φάση, οι νέες δυνατότητες «ακοής, ομιλίας και όρασης» του ChatGPT θα είναι διαθέσιμες για τους συνδρομητές του πακέτου Plus, όμως στο κοντινό μέλλον θα ανοίξει και για τους δωρεάν χρήστες του εργαλείου.

[OpenAI]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή