Το Euro 2021 ξεκινά με μεγάλες προσφορές σε τηλεοράσεις μόνο από τη MediaMarkt | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

23


Σε λίγες ημέρες ξεκινά το εξ αναβολής Euro 2020, το οποίο γίνεται… το 2021!

Το πολυαναμενόμενο kick-off του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, το εναρκτήριον λάκτισμα του πρώτου αγώνα, αυτού στο Ολίμπικο της Ρώμης μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, θα γίνει στις11 Ιουνίου, κλείνοντας 5 χρόνια Euro-παϊκής ξηρασίας! Αυτόν τον αγώνα θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι, για ένα μήνα ποδοσφαιρικής πανδαισίας, ο οποίος θα κορυφωθεί στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο θρυλικό Wembley Stadium στις 11 Ιουλίου!

Εσύ είσαι έτοιμος για αυτή την εμπειρία; Ή περιμένεις την τελευταία στιγμή, να… τρέχεις και να μη φτάνεις; Στο λέω από καρδιάς! Οι γραμμές αυτές γράφονται λίγες ώρες μετά τον τελικό του UEFA Europa League (ναι, αυτόν που κρίθηκε στα πέναλτι 11-10). Τον οποίο τελικό αναγκάστηκα και είδα από οθόνη υπολογιστή, μέσω του επίσημου stream (της κακιάς ώρας για Ελλάδα) της BT, σε χάλια ανάλυση. Μην κάνεις το ίδιο λάθος! Φρόντισε να έχεις μια σοβαρή τηλεόραση για να απολαύσεις μπάλα! Και μιλάμε για Euro!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας ξεκινήσω από το μέγεθος! Ποιος ασχολείται, πλέον, με οθόνες υπολογιστή, όταν μπορείς να έχεις μια τηλεορασάρα 55 ή 65 ιντσών; Θα κάθεσαι να βγάζεις τα μάτια σου στα… γραμματόσημα; Το μέγεθος που θα επιλέξεις, προφανώς, εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο στο καθιστικό σου, αλλά και την απόσταση από την αγαπημένη σου καρέκλα / πολυθρόνα / καναπέ / ανάκλιντρο / αιώρα μέχρι την τηλεόραση. Αν είσαι στα 2-3 μέτρα, και οι 55 ίντσες είναι καλά. Αν όμως η απόσταση είναι μεγαλύτερη, τότε θες 65 ίντσες για να κάνεις δουλίτσα.

Δεύτερο θέμα: όχι, δε θα μιλήσω εδώ για τεχνολογίες οθονών. Ναι, υπάρχουν! Για να μην έχεις απορίες, πετάξου στο κοντινότερο MediaMarkt να τις δεις με τα μάτια σου, τώρα που άνοιξαν τα μαγαζιά! Εκεί θα καταλάβεις αν προτιμάς OLED ή αν θες καλύτερα QLED.

Αυτό για το οποίο θέλω να μιλήσω είναι οι τεχνολογίες που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο! Λοιπόν, σχεδόν όλα τα μοντέλα που σέβονται τον εαυτό τους, υποστηρίζουν κάποιου είδους “timeshift”. Με άλλα λόγια, αν εκεί που βλέπεις μπάλα με τους (εμβολιασμένους) φίλους σου, φτάσουν οι πίτσες, πατάς “pause”, ανοίγεις την πόρτα, παίρνεις τις σπέσιαλ πεπερόνι-μανιτάρια-μπέικον, ξανακάθεσαι, πατάς “resume” και δεν έχεις χάσει ούτε νανοσεκόντ! Η τηλεόραση έχει “γράψει” στη μνήμη τη μετάδοση, και την κρατάει για να τη δεις, λες και έβλεπες βίντεο! Και στο ημίχρονο, μπορείς να το προχωρήσεις στο “live” χωρίς να χάσεις φάση!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από αυτό, κάποια μοντέλα έχουν και δυνατότητα βελτίωσης εικόνας (sportsmode), αργής κίνησης, replay και ζουμ, για να δεις και μόνος σου αν τελικά ήταν ο επιθετικός offside ή αν το πέναλτι ήταν σωστό! Για παράδειγμα, η LG έχει τέτοια λειτουργία!

Εκτός από ειδικές φάσεις, τα καλά μοντέλα (πχ Samsung) έχουν και upscaling. Τι είναι αυτό; Λοιπόν, αυτό είναι… upscaling! Όλες οι (σοβαρές) τηλεοράσεις σήμερα έχουν ανάλυση 4k. Ούτε αυτό; Είναι… τετραπλάσια ανάλυση από το γνωστό παλιό “Full HD” – διπλάσια οριζοντίως και διπλάσια καθέτως. Σύνολο, τετραπλάσια. Οι μεταδόσεις, όμως, δεν είναι σε τετραπλάσια ανάλυση. Επομένως, οι τηλεοράσεις έχουν ισχυρούς επεξεργαστές με ειδικούς αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να παίρνουν την απλή εικόνα “Full HD” που μεταδίδουν τα κανάλια, και να την κάνουν 4k!

Τρίτον θέμα… δεν έχει! Αυτά ήταν! Το τρίτο βήμα είναι να μπεις στο site της MediaMarkt και να κάνεις την τελική επιλογή! Ή να πας από εκεί και να τις δεις με τα μάτια σου, για να καταλάβεις τι χάνεις τόσα χρόνια! Μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ και δεις ματς από την οθόνη του PC! Φρόντισε και προετοιμάσου! Έρχεται το Euro 2021! Οι τηλεορασάρες σε περιμένουν και με μεγάλες προσφορές στη MediaMarkt!



Πηγή