Το Google Bard μετονομάστηκε σε Gemini και αποκτά επί πληρωμή Advanced έκδοση

1


Πολλαπλές διαρροές τις τελευταίες εβδομάδες έδειχναν ότι το Google Bard θα μετονομαστεί σε Gemini και πλέον είναι επίσημο! Παράλληλα με αυτή την αλλαγή του branding, η Google λανσάρει το Gemini Advanced, φέρνοντας πιο ισχυρές δυνατότητες παραγωγικής AI στο chatbot της χρησιμοποιώντας το μοντέλο Gemini Ultra AI.

Για πρώτη φορά εντοπίστηκε από έναν χρήστη του Reddit, ότι η Google διαθέτει ένα ειδικό πακέτο Gemini Advanced στην υπηρεσία Google One, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 20 δολάρια στις ΗΠΑ, 22 ευρώ στην ΕΕ και 19 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο ανά μήνα. Αυτό το πακέτο συνδυάζει επίσης 2TB αποθηκευτικού χώρου και σας δίνει πρόσβαση και σε άλλα προνόμια του Google One Premium, όπως προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας στο Google Photos.

Η σελίδα σημειώνει ότι το Gemini Advanced χρησιμοποιεί το πιο προηγμένο μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης της Google, το Ultra 1.0, το οποίο είναι “σχεδιασμένο για ιδιαίτερα πολύπλοκες εργασίες“. Υπονοεί επίσης ότι το Gemini θα ενσωματωθεί σύντομα στο Gmail, στα Docs και σε άλλες υπηρεσίες της Google, επιτρέποντάς σας να συντάσσετε εύκολα μακροσκελή emails, προσκλήσεις και να κάνετε πολλά άλλα.

Διατίθεται επίσης δωρεάν δίμηνη δοκιμή, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε το Gemini Ultra και να αποφασίσετε αν αξίζει να πληρώσετε. Εάν είστε ήδη συνδρομητής του Google One, θα σας ζητηθεί να αναβαθμίσετε το πρόγραμμά σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Gemini Advanced. Είναι ενδιαφέρον ότι η Google προσφέρει μόνο δίμηνη δωρεάν δοκιμή, ενώ οι αρχικές διαρροές έκαναν λόγο για τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο.

Η νέα ιστοσελίδα του Gemini είναι επίσης ενεργή, με ένα banner που τονίζει την αλλαγή του ονόματος του Bard. Επιπλέον, η Google κυκλοφόρησε μια ξεχωριστή εφαρμογή Gemini για Android και iOS. Δεν χρειάζεται να είστε συνδρομητής του Gemini Advanced για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για φορητές συσκευές. Ωστόσο, η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, με την υποστήριξη να περιορίζεται στα Αγγλικά. Η Google αναφέρει ότι εργάζεται για την επέκταση της εφαρμογής σε περισσότερες χώρες και γλώσσες στο μέλλον.

Η σελίδα υποστήριξης της Google τονίζει ότι η ενσωμάτωση του Gemini με το Assistant είναι επίσης ενεργή. Μπορείτε να κάνετε τον Gemini τον προεπιλεγμένο βοηθό του τηλεφώνου σας και να τον ενεργοποιήσετε λέγοντας “Hey, Google”. Ωστόσο, η Google σημειώνει ότι “ορισμένες ενέργειες δεν θα λειτουργούν αμέσως”. Αυτή η ενσωμάτωση είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε συσκευές Android, ενώ άλλες συσκευές με Google Assistant, όπως έξυπνες οθόνες, Pixel Tablet και smartwatches, εξακολουθούν να διαθέτουν τον τυπικό Assistant.



Πηγή