Το Instagram φέρνει αλλαγές στα likes των αναρτήσεων – Newsbeast

12


Το Instagram δοκιμάζει αλλαγές στις αναρτήσεις σχετικά με την προβολή του αριθμού των likes, καθώς το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξετάζει το ενδεχόμενο να τα κρύψει από την κοινή θέα και να τα καταστήσει ορατά μόνο από το χρήστη του λογαριασμού.

Όπως αναφέρει το Forbes, έχουν γίνει τεστ τα οποία απέδειξαν ότι ο αριθμός των likes που λαμβάνουν οι χρήστες μπορεί να επηρεάσει την ψυχική τους υγεία, γεγονός που ώθησε τις εταιρείες social media να προσανατολίζονται στο να «κρύψουν» τον αριθμό των followers και των likes.

Σε κάποια από τις μελλοντικές εκδόσεις του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται λοιπόν μόνο ο χρήστης που κάνει την ανάρτηση της φωτογραφίας ή του βίντεο να μπορεί να βλέπει τον αριθμό των likes, όχι όμως όλοι οι υπόλοιποι.

Η ερευνήτρια Jane Manchun Wong εντόπισε την παραπάνω αλλαγή στον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής για τις Android συσκευές, κάνοντας λόγο για δοκιμές των προγραμματιστών του Instagram, πριν την οριστική αλλαγή.

«Θέλουμε οι followers να επικεντρώσουν την προσοχή τους στις αναρτήσεις, όχι στο πόσα likes παίρνουν. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μόνο το πρόσωπο που κάνει την ανάρτηση βλέπει τον συνολικό αριθμό των likes» έγραψε σε μήνυμα.





Πηγή