Το MIUI 14 πιθανότατα δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις

31


Αν και σε γενικές γραμμές το περιβάλλον χρήσης MIUI της Xiaomi είναι εύχρηστο και γρήγορο, οι χρήστες διαμαρτύρονται για τις ενοχλητικές διαφημίσεις που εμφανίζονται σε διάφορες εφαρμογές του, όπως για παράδειγμα στον Mi Browser ή στο Mi Video. Παρόμοια πρακτική ακολουθούν και άλλοι κατασκευαστές για να αυξήσουν τα έσοδα τους και να κρατήσουν ο κόστος των συσκευών τους σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Η Xiaomi προσφέρει την επιλογή απενεργοποίησης των διαφημίσεων και μάλιστα απλοποίησε σημαντικά την διαδικασία στην έκδοση MIUI 13, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν σκέψεις να καταργήσει οριστικά την εμφάνιση των διαφημίσεων με την έλευση του MIUI 14.

Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας MyDrivers, η εταιρεία θέλει να ελαφρύνει ακόμη περισσότερο το περιβάλλον χρήσης των συσκευών της για να τις καταστήσει πιο θελκτικές για τους καταναλωτές που σκέφτονται να την εμπιστευτούν για πρώτη φορά. Αυτό θα γίνει τόσο με την αφαίρεση των διαφημίσεων, όσο και με την σημαντική μείωση του bloatware και των προεγκατεστημένων εφαρμογών.

Η παρουσίαση του MIUI 14 αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου και αξίζει να σημειωθεί ότι το Xiaomi 12 κυκλοφόρησε στην Κίνα με μόλις 7 προεγκατεστημένες εφαρμογές.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή