Το New Horizons της NASA έφτασε στο πιο μακρινό ουράνιο σώμα του ηλιακού συστήματος [εικόνες]

12


Με επιτυχία πέρασε πάνω από την «Εσχατη Θούλη», το πιο απομακρυσμένο ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος, το διαστημικό σκάφος «Νέοι Ορίζοντες» της NASA.

Συγκεκριμένα, το σκάφος «Νέοι Ορίζοντες» πέρασε πάνω από το μυστηριώδες σκοτεινό αντικείμενο διαμέτρου 20 έως 30 χιλιόμετρων, που βρίσκεται κοντά στον Πλούτωνα, χωρίς να πάθει το παραμικρό, σήμερα στις 7.33 μμ.

Εκεί αναμένεται να διερευνήσει το απομακρυσμένο ουράνιο σώμα, στέλνοντας στα κεντρικά της NASA φωτογραφίες και άλλες παρατηρήσεις από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος.

Η διαδικασία αυτή μάλιστα θα γίνεται μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Το «Νέοι Ορίζοντες» ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια από τη Γη, με σκοπό την εξερεύνηση του Πλούτωνα.

Το διαστημικό σκάφος πέρασε πάνω από τον πλανήτη νάνο τον Ιούλιο του 2015, στέλνοντας φωτογραφίες στη Γη από τριάντα διαφορετικές περιοχές του Πλούτωνα.

Τι είναι όμως ακριβώς η Έσχατη Θούλη;

Το Ultima Thule, Eσχατη Θούλη, βρίσκεται σε απόσταση 6,5 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη, πέρα από το ηλιακό σύστημα, σε μια περιοχή που ονομάζεται Ζώνη Kuiper.

Πρόκειται για ένα μυστηριώδες σκοτεινό αντικείμενο που βρίσκεται στα όρια του Ηλιακού Συστήματος.

Το σχήμα του είναι εντελώς ακανόνιστο και ξεχωρίσει από άλλα αντικείμενα του ηλιακού συστήματος που έχουν παρατηρηθεί από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ουράνιο αυτό σώμα που βρίσκεται πίσω από τον Πλούτωνα, χρειάζεται 297 χρόνια για μια περιστροφή γύρω από τον ήλιο και έχει διάμετρο 20 έως 30 χιλιόμετρα.





Πηγή