Το Oldboy θα γίνει τηλεοπτική σειρά από τον original δημιουργό του

0


Ο Κορεάτης σκηνοθέτης Park Chan-Wook συνεργάζεται με τη Lionsgate Television για την ανάπτυξη της πρώτης αγγλόφωνης τηλεοπτικής μεταφοράς της διάσημης ταινίας του Oldboy. Ο Park, ο οποίος σκηνοθέτησε και συνυπέγραψε την πρωτότυπη ταινία που βασίζεται χαλαρά στο ομώνυμο ιαπωνικό manga, θα είναι παραγωγός της νέας σειράς μαζί με τον συνεργάτη του Syd Lim, όπως αναφέρει το The Hollywood Reporter.

Η Lionsgate Television μοιράζεται το δημιουργικό μου όραμα για τη μεταφορά του Oldboy στον κόσμο της τηλεόρασης“, δήλωσε ο Park. “Ανυπομονώ να συνεργαστώ με ένα στούντιο του οποίου το brand αντιπροσωπεύει την τολμηρή, πρωτότυπη και ριψοκίνδυνη αφήγηση“.

Ο Scott Herbst, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής ανάπτυξης σεναρίων της Lionsgate Television, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία με τον Park, χαρακτηρίζοντάς τον ως “έναν από τους πιο οραματιστές αφηγητές της γενιάς μας“. Ο Herbst τόνισε ότι η προσαρμογή του Oldboy στη σειρά θα διατηρήσει την “ωμή συναισθηματική δύναμη, τις εμβληματικές σκηνές μάχης και το βίαιο στυλ που έκαναν την ταινία κλασική“.

Το Oldboy που κυκλοφόρησε αρχικά το 2003, ακολουθεί την ιστορία ενός άνδρα που κρατείται φυλακισμένος σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο ξενοδοχείου για 15 χρόνια. Μετά την ξαφνική απελευθέρωσή του, πρέπει να αποκαλύψει τους λόγους της αιχμαλωσίας του μέσα σε πέντε ημέρες. Η ταινία, που επαινέθηκε κατά την κυκλοφορία της και θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα, διαθέτει ένα καστ που περιλαμβάνει τους Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jung και Oh Dal-su.

Το Oldboy, πασίγνωστο για τις βίαιες σκηνές δράσης του, κυκλοφόρησε πρόσφατα σε μια ειδική box set έκδοση, η οποία περιλαμβάνει ώρες επιπλέον περιεχομένου μαζί με μια έκδοση Blu-ray 4K της ταινίας. Αν η σειρά προχωρήσει, δεν θα είναι η πρώτη αγγλόφωνη μεταφορά του Oldboy. Μια αμερικανική εκδοχή σε σκηνοθεσία του Spike Lee και με πρωταγωνιστή τον Josh Brolin κυκλοφόρησε το 2013. Ο Park έχει εργαστεί στο παρελθόν σε projects όπως το The Handmaiden, το Snowpiercer και την limited σειρά του HBO The Sympathizer.

[via]



Πηγή