Το ping θα μειωθεί κάτω από τα 20ms

18


Θεωρητικά μέσα στον Αύγουστο θα υλοποιηθεί η υπόσχεση του Elon Musk για παγκόσμια κάλυψη μέσω του δικτύου Starlink της SpaceX, αλλά ήδη αρκετοί χρήστες που δοκιμάζουν την υπηρεσία δορυφορικού Internet έχουν να μοιραστούν πολύ καλές εντυπώσεις για τις επιδόσεις της.

Τα πράγματα, ωστόσο, αναμένεται ότι θα γίνουν ακόμα καλύτερα στο κοντινό μέλλον, διότι ο Elon Musk αποκάλυψε πως οι μηχανικοί του Starlink εργάζονται σκληρά για να προσφέρουν χρόνο απόκρισης μικρότερο των 20ms έτσι ώστε οι χρήστες του δικτύου να μπορούν να παίζουν μέχρι και ανταγωνιστικά FPS online games.

Η αποκάλυψη έγινε σε απάντηση του Elon Musk σε ευχαριστημένο χρήστη της υπηρεσίας στο Twitter. Ο Musk εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη σωστή λειτουργία του Starlink και εκεί υποσχέθηκε πως θα βελτιωθεί το ping δραματικά μέσα στους επόμενους μήνες. Στο τεχνικό σκέλος ανέφερε ότι αυτό θα το καταφέρουν αυξάνοντας τους επίγειους σταθμούς και ελαχιστοποιώντας τα “λάθη” που οδήγησαν το ping σε τιμές μεγαλύτερες των 20ms.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2021 οι ταχύτητες σύνδεσης θα φτάσουν τα 300Mbps. Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν ανοίξει οι προπαραγγελίες και για την Ελλάδα, με τον εξοπλισμό να κοστίζει €499 και τη μηνιαία συνδρομή €99.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή