Το PlayStation 4 «πέφτει» θριαμβευτικά: Η δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών με 113 εκατ. πωλήσεις | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

6


Ολος ο τεχνολογικός κόσμος γυρνά το τελευταίο διάστημα γύρω από τη νέα γενιά κονσολών. Λίγο πριν το λανσάρισμά τους όμως, το PlayStation 4, φροντίζει να πει «αντίο» όπως του αρμόζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχι, φυσικά και δεν αποσύρεται προς το παρόν η άκρως πετυχημένη κονσόλα της Sony, αλλά σίγουρα κάνει στην άκρη για το νεότερο «τέκνο» του ιαπωνικού κολοσσού, το PlayStation 5. Το σίγουρο είναι πάντως πως το PlayStation 4 θα φύγει με το κεφάλι ψηλά καθώς αποχωρεί ως η δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών. Μπορεί το PS4 να πέρασε πέρυσι σε αυτή τη θέση, όμως πλέον κάθεται άνετα και χωρίς… πίεση στο βάθρο της ιστορίας.

Εχουν πωληθεί πάνω από 113 εκατομμύρια κονσόλα PlayStation 4

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Sony, το PlayStation 4 κέρδισε επάξια την θέση του στην ιστορία καθώς έχει πουλήσει 113,6 εκατομμύρια μονάδες. Προσπέρασε το παρθενικό PlayStation που πούλησε 102,5 εκατομμύρια κονσόλες, και το Wii της Nitendo που πούλησε 101,6 εκατομμύρια το διάστημα της «ζωής» του. Πάντως πίσω από αυτά υπάρχει το… χάος καθώς ακολουθεί το Xbox One με μόλις 50 εκατ. πωλήσεις.

Οσο για το ποια κονσόλα βρίσκεται μπροστά του; Το κλασικό PlayStation 2 που έχει κλείσει τα… 20 χρόνια του έχει πουλήσει 155 εκατομμύρια μονάδες και… ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό. Είναι πλέον δύσκολο για οποιαδήποτε συσκευή να πιάσει το μεγαλείο του.

Το PlayStation και το βραβείο Guinness

Στα τέλη του 2019, η διοργανώτρια των Παγκοσμίων Ρεκόρ Guinness, παρέδωσε στον CEO της Sony, Τζιμ Ράιαν και τον πρώην CEO της εταιρείας, Κεν Κουταράγκι μια πλακέτα που πιστοποιεί πως το PlayStation brand είναι κορυφαία σε πωλήσεις κονσόλα όλων των εποχών. Την μικρότερη συνεισφορά είχε το PlayStation 3 που λόγω των πολλών προβλημάτων του έμεινε πίσω. «Οταν δημιουργούσαμε το πρώτο PlayStation, είχαμε την φιλοδοξία να πουλήσουμε 1 εκατομμύριο μονάδες», είπε τότε ο Κουταράγκι και πρόσθεσε: «Ως πατέρας του brand, βλέπω ένα ακόμα πιο φωτεινό μέλλον!».

Οσον αφορά στο πολυαναμενόμενο PlayStation 5, δεν υπάρχει ακόμα πρόβλεψη σχετικά τις πωλήσεις του καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει ένα θολό μέλλον. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του όμως, ο Τζιμ Ράιαν είπε: «Ηταν πολύ ικανοποιητικός ο αριθμός των παραγγελιών. Στις πρώτες 12 ώρες που ήταν εφικτός έγιναν τόσες προπαραγγελίας, όσες στις 12 πρώτες εβδομάδες του PlayStation 4». Οχι και… άσχημα.





Πηγή