Το Snapdragon 8s Gen3 φέρνει το AI σε περισσότερα Android smartphones

0


Η γκάμα των high-end mobile chips της Qualcomm μόλις απέκτησε ένα ακόμη μοντέλο. Το Snapdragon 8s Gen3 είναι πλέον επίσημο, υποσχόμενο μια ελαφρώς πιο προσιτή πλατφόρμα για premium smartphones. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Snapdragon 8s Gen3 προσφέρει “τις πιο περιζήτητες δυνατότητες της σειράς 8 σε περισσότερα Android flagship smartphones“.

Η Qualcomm επικεντρώθηκε σε τέσσερις τομείς κατά την κατασκευή του νέου Snapdragon 8s Gen 3 Mobile Platform: παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη on-device, high-end ISP, ισχυρά γραφικά για mobile games και συνδεσιμότητα ναυαρχίδας με υποστήριξη ήχου υψηλής ανάλυσης.

Το Snapdragon 8s Gen 3 (κατασκευασμένο με διεργασία 4nm) διαθέτει τρεις ομάδες πυρήνων CPU. Ένας είναι Cortex-X4 που λειτουργεί στα 3,0GHz, τέσσερις Cortex-A720 στα 2,8GHz και τρεις Cortex-A520 στα 2,0GHz. Τα ενσωματωμένα γραφικά Adreno υποστηρίζουν hardware-accelerated Ray Tracing, αν και χωρίς global illumination, σε αντίθεση με το ακριβότερο αδελφάκι του Snapdragon 8 Gen3. Ο τελευταίος διαθέτει επίσης περισσότερους πυρήνες CPU με υψηλότερες ταχύτητες και ελαφρώς ταχύτερη μνήμη.

Ο επεξεργαστής εικόνας (ISP) είναι παρόμοιος με αυτόν του Snapdragon 8 Gen3, με μόνη εξαίρεση την έλλειψη εγγραφής video 8K HDR (4K 60 FPS max). Ωστόσο, εξακολουθεί να υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265, VP9 και AV1 σε έως και 4K. Στον τομέα της συνδεσιμότητας, το νέο chip διαθέτει υποστήριξη Wi-Fi 7 και Bluetooth 5.4, ενώ το ενσωματωμένο μόντεμ X70 (μια ελαφρώς πιο αργή έκδοση εκείνου του Snapdragon 8 Gen2) υποστηρίζει ταχύτητες λήψης έως και 5000Mbps σε δίκτυα mmWave και sub-6GHz.

Οι χρήστες μπορούν να περιμένουν το πρώτο κύμα των smartphones που θα τροφοδοτούνται από το Snapdragon 8s Gen 3 αργότερα αυτό το μήνα. Η Qualcomm αναφέρει τις Honor, iQOO, realme, Redmi και Xiaomi μεταξύ των πρώτων κατασκευαστών που θα υιοθετήσουν το νεότερο chip της.

[Qualcomm]



Πηγή