Το TikTok θα πρέπει να πουληθεί μέσα στους επόμενους 9-12 μήνες

0


Αφού ψηφίστηκε προς έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για να περάσει το Σάββατο, ακολουθούμενη από την ψηφοφορία της Τρίτης για να περάσει από τη Γερουσία των ΗΠΑ, το νομοσχέδιο που θα μπορούσε να προκαλέσει την πλήρη απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ υπεγράφη σήμερα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.

Το CNBC αναφέρει ότι η υπογραφή του νομοσχεδίου ήταν μέρος ενός πακέτου που επικεντρώθηκε κυρίως στην έγκριση χρηματοδότησης για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Σύμφωνα με τον νόμο, η μητρική εταιρεία του TikTok, η ByteDance, με έδρα την Κίνα, πρέπει να πουλήσει το μερίδιό της στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε 270 ημέρες από σήμερα. Ο Biden έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει μια παράταση 90 ημερών αυτής της προθεσμίας, εάν η κυβέρνηση Biden θεωρεί ότι μια συμφωνία για την πώληση του TikTok είναι κοντά στο να πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο, εάν δεν επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία είτε μέχρι την τρέχουσα προθεσμία είτε μέχρι την παράταση, η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να λάβει την απόφαση να απαγορεύσει την εφαρμογή TikTok από τα αμερικανικά καταστήματα εφαρμογών.

Οι νομοθέτες τόσο από τη ρεπουμπλικανική όσο και από τη δημοκρατική πλευρά δηλώνουν εδώ και χρόνια ότι η ByteDance θα μπορούσε να πάρει προσωπικές πληροφορίες από το TikTok και να τις πουλήσει στην κινεζική κυβέρνηση. Η ByteDance έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς και η κυβέρνηση έχει προσφέρει ελάχιστες έως μηδαμινές αποδείξεις ότι η ByteDance θα έκανε μια τέτοια κίνηση.

Σε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό TikTok Policy X (πρώην Twitter), η εταιρεία έχει ήδη δηλώσει ότι θα πολεμήσει αυτόν τον νόμο στο δικαστήριο και πιστεύει ότι “τα γεγονότα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα με το μέρος μας και τελικά θα επικρατήσουμε“.

Είναι γεγονός ότι έχουμε επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσουμε τα δεδομένα των ΗΠΑ ασφαλή και την πλατφόρμα μας ελεύθερη από εξωτερική επιρροή και χειραγώγηση. Αυτή η απαγόρευση θα καταστρέψει επτά εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα φιμώσει 170 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κατατεθεί η αγωγή της Bytedance κατά του νέου νόμου, αλλά πιθανότατα δεν θα αργήσει.

[via]



Πηγή