Το Tinder προσθέτει «κουμπί πανικού» στην εφαρμογή του – Για όσους νιώθουν ανασφαλείς σε ένα ραντεβού | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

10


Ένα «κουμπί πανικού» προσθέτει στην εφαρμογή του το Tinder, επιτρέποντας έτσι στους ανθρώπους να ειδοποιήσουν την αστυνομία εάν νιώθουν ανασφαλείς, όταν βρίσκονται έξω σε κάποιο ραντεβού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το λανσάρισμά του θα γίνει από τα τέλη Ιανουαρίου, τουλάχιστον στους χρήστες των ΗΠΑ. Το κουμπί αυτό, κατασκευασμένο από την εταιρεία Noonlight, θα χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που παρακολουθεί την τοποθεσία των χρηστών και ειδοποιεί τις Αρχές για τυχόν θέματα ασφάλειας.

Η Tinder δεν έχει προς το παρόν πει πότε ή αν η υπηρεσία αυτή θα κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμου. «Πρέπει να διοικείς μια επιχείρηση γνωριμιών, σαν να είσαι μητέρα» δήλωσε η Μάντι Τζίνσμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της Tinder, Match Group. «Σκέφτομαι πολύ τα θέματα ασφάλειας, ειδικά στις πλατφόρμες μας και το μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε την κακή συμπεριφορά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που λέμε στους χρήστες να κάνουν. Αλλά αν μπορούσε να προσφέρουμε εργαλεία πάνω σε αυτό, τότε θα πρέπει να το κάνουμε».

Uber και Airbnb έχουν παρόμοια κουμπιά

Να σημειωθεί πως υπάρχουν ήδη διάφορες ηλεκτρονικές εταιρείες που προσφέρουν ήδη ελέγχους ασφαλείας, όπως οι Uber και Aibnb. Το Uber , συγκεκριμένα διαθέτει ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης για του επιβάτες καθώς και για τους οδηγούς, που μπορούν να στείλουν το μοντέλο, την πινακίδα κυκλοφορίας και την θέση GPS στην αστυνομία.

Και τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, όταν ένας χρήστης του Tinder ετοιμάζεται να βγει ραντεβού, μπορεί να καταγράψουν πληροφορίες όπως το χρονικό πλαίσιο και η τοποθεσία. Αν νιώσει απειλή από το άτομο με το οποίο βγήκε ραντεβού, μπορεί να ενεργοποιήση μια ειδοποίηση που στέλνει αυτά τα στοιχεία στις Αρχές.





Πηγή