Το WhatsApp πολύ πιο ασφαλές και ιδιωτικό από το iMessage της Apple

8


Οι σχέσεις μεταξύ Apple και Meta διαταράχθηκαν οριστικά λόγω του περίφημου App Tracking Transparency που έχει στερήσει σημαντικά έσοδα απο την τελευταία επειδή θεωρητικά δεν μπορεί να παρακολουθεί την δραστηριότητα των χρηστών συσκευών iOS.

Τους τελευταίους μήνες βλέπουνε αραιά και που εκατερωθεν δηλώσεις για τα προϊόντα που ετοιμάζει η κάθε εταιρεία, με τον Tim Cook (CEO της Apple) να δηλώνει πως δεν καταλαβαίνει τον λόγο ύπαρξης και επένδυσης στο metaverse, ενώ τώρα έρχεται η σειρά του Mark Zuckerberg (CEO της Meta) να επιτεθεί στην πλατφόρμα iMessage.

Με διαφημιστική καμπάνια προώθησης του WhatsApp στη Νέα Υόρκη, ως επιλογή για τους χρήστες αντί των παραδοσιακών SMS και των iMessages, ο Mark Zuckerberg ισχυρίζεται πως η υπηρεσία της Meta είναι με διαφορά πιο ασφαλής και ιδιωτική σε σύγκριση με το iMessage.

Ο Zuckerberg βασίζει τους ισχυρισμούς του στο γεγονός ότι το WhatsApp προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση που λειτουργεί σε Android και iOS ακόμα και στις ομαδικές συνομιλίες και στα backups, καθώς και την δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Αναμένοντας την απάντηση της Apple, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Zuckerberg αντιμετωπίζει πλέον ιδιαίτερα ανταγωνιστικά την Apple λόγω και της επικείμενης εισόδου της τελευταία στην αγορά των VR/AR headsets.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!





Πηγή