Τρία νέα εργαλεία για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα

7


Νέες προσθήκες στην υπηρεσία WhatsApp με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των χρηστών. Η Meta ανακοίνωσε επίσημα τρεις νέους τρόπους για να προστατεύσει κανείς τον λογαριασμό του, με τα Account Protect, Device Verification και Automatic Security Codes να προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα εργαλεία (π.χ. 2FA).

  • Account Protect: Σε περίπτωση που ο χρήστης θέλει να μεταφέρει τον λογαριασμό WhatsApp σε νέα συσκευή, η Meta θα στέλνει μια ειδοποίηση στην παλιά συσκευή προκειμένου να πιστοποιηθεί και από εκεί η αλλαγή.
  • Device Verification: Για την ώρα διαθέσιμο μόνο στους χρήστες συσκευών Android, το Device Verification είναι μια μέθοδος πιστοποίησης της συσκευής του χρήστη που δεν μπορεί να μιμηθεί κανένα malware. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η πρόσβαση στο κλειδί πιστοποίησης που θα μπορούσε να υποκλέψει κάποιος hacker για να στέλνει μηνύματα μιμούμενος τον εκάστοτε χρήστη (π.χ. scams, span, phishing κλπ.).
  • Authentication Security Code: Ακόμα πιο εύκολη η δυνατότητα πιστοποίησης ασφαλούς σύνδεσης με κάποιον άλλο συνομιλητή, έτσι ώστε να είσαι σίγουρος πως συνομιλείς με το σωστό άτομο. Η εταιρεία ονομάζει τη διαδικασία ως «Key Transparency» και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού μόλις επιλέξεις την καρτέλα της κρυπτογράφησης.

Σαφέστατα πρόκειται για λίγο πιο εξειδικευμένα εργαλεία ασφαλείας, γι΄ αυτό η Meta επαναλαμβάνει πως ο πιο εύκολος τρόπος να προστατευθείς είναι η ενεργοποίηση του 2FA και τα κρυπτογραφημένα backups.

[WhatsApp]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή