Τρομερές οι πωλήσεις των iPhone 15 και ρεκόρ τζίρου για τις υπηρεσίες της

12


Η Apple προχώρησε στη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του 2023 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023), όπου σημείωσε συνολικό τζίρο $89.5 δισ. εκ των οποίων τα $22.9 δισ. είναι κέρδη. Αν και ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, τα κέρδη είναι κατά 10% μεγαλύτερα.

Προφανώς σε αυτήν την εξαιρετική πορεία συνέβαλαν οι πωλήσεις της νέας γενιάς iPhone 15, καθώς οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα $43.8 δισ. (δηλαδή το 49% του συνολικού τζίρου), ενώ οι υπηρεσίες όπως Apple Music, TV+ και iCloud σημείωσαν νέο ρεκόρ με τζίρο $22.3 δισ. Εκεί που υπάρχει πτωτική πορεία είναι στις πωλήσεις των Apple Watch, Mac και iPad, και ειδικά στην κατηγορία των Mac η μείωση έφτασε στο 51%.

Σε ό,τι αφορά την ισχυρότερη παρουσία της Apple, αυτή προφανώς είναι στις ΗΠΑ ($40.1 δισ. πωλήσεις), ακολουθεί η Ευρώπη ($22.5 δισ.) και η Κίνα ($15.1 δισ.). Αποδεικνύεται για άλλη μια χρονιά ότι το iPhone εξακολουθεί να σαρώνει παγκοσμίως και να αποφέρει το μεγαλύτερο μερίδιο στον τζίρο της εταιρείας, αλλά οι υπηρεσίες δείχνουν πως έχουν ακόμα μεγαλύτερη προοπτική στο μέλλον.

[Apple]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή