Τώρα μπορείς να σερφάρεις στο σπίτι με ταχύτητες Fiber to the Home

26


Με τις σύγχρονες απαιτήσεις και ρυθμούς, ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και πολύτιμος.

Σε όλους μας έχει τύχει αυτό το βασανιστικό φόρτωμα σελίδας, αυτή η  αναμονή downloading αρχείων και γι’ αυτό εάν υπήρχε ένας τρόπος που μας εξασφάλιζε ότι δεν θα περιμέναμε λεπτό και θα σερφάραμε σε υπερ-υψηλές ταχύτητες, σίγουρα θα τον επιλέγαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit είναι εδώ. Το Fiber Τo Τhe Home (FTTH) ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την COSMOTE σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτηρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

Σήμερα, το COSMOTE Fiber είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. Και  συνεχώς επεκτείνεται, φέρνοντας τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών στο σπίτι. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε πραγματικά υψηλές ταχύτητες, χωρίς καθυστερήσεις, «κολλήματα» και lag-αρίσματα.

Το νέο δίκτυο αρχιτεκτονικής Fiber Τo Τhe Home (FTTH) και τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, σήμερα προσφέρουν σε συγκεκριμένες περιοχές, υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps και έχουν τη δυνατότητα για άμεση αναβάθμιση σε 1 Gbps.

Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed με υποδομή FTTH είναι διαθέσιμα σε συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Καλαμάτας με στόχο τη σταδιακή επέκταση της διάθεσής τους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Όμιλος ΟΤΕ: στόχος η οπτική ίνα να φτάσει σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber To The Home – FTTH). Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

«Αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών μας σχεδίων ήταν πάντα η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι. Σήμερα αποδεικνύουμε πως είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε, ενεργοποιώντας την πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home. Με ρεαλιστικά βήματα, συγκεκριμένη στρατηγική και επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2022, θα φέρνουμε την οπτική ίνα μέσα σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο δρόμο για την Κοινωνία των Gigabit. Μέσα από τα δίκτυα νέας γενιάς που δημιουργούμε σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργούμε ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Με την τεχνολογία φτιάχνουμε ένα κόσμο, καλύτερο για όλους», σημείωσε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Οπτική ίνα μέχρι το σπίτι με επιδότηση

Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού, αξίας 360 ευρώ που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με 13 ευρώ/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48 ευρώ. Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site sfbb.gr.

RYJUTKTU





Πηγή