Υπερυπολογιστής προβλέπει σε πόσα χρόνια θα εξαφανιστεί η Ανθρωπότητα

0


Μια μέρα θα έρθει νομοτελειακά το τέλος για τον πλανήτη μας, καθώς ο Ήλιος θα καταστρέψει τα πάντα γύρω του μπαίνοντας στον τελευταίο κύκλο της ζωής του, αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο (σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια) η Ανθρωπότητα πιθανότατα θα έχει αποχαιρετήσει προ πολλού.

Ορισμένοι επιστήμονες που ασχολούνται σε βάθος με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δημιούργησαν μια νέα προσομοίωση που καταλήγει ότι θα τελειώσουμε ως είδος σε περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια, αν δεν κάνουμε κάτι για να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε σε έναν υπερυπολογιστή με τη χρήση διαφόρων δεδομένων που σχετίζονται με το κλίμα και τη χημεία των ωκεανών της Γης, καθώς και με την κατάσταση των τεκτονικών πλακών και τη βιολογία. Το τελικό συμπέρασμα που εξήγαγε ο υπερυπολογιστής είναι  ότι μέσα σε 250 εκατομμύρια χρόνια, η ατμόσφαιρα της Γης θα είναι τόσο γεμάτη από διοξείδιο του άνθρακα που σε συνδυασμό με τη θερμότητα του Ήλιου, θα κάνει τη Γη να μην είναι πλέον σε θέση να συντηρήσει πολλές μορφές ζωής, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.

Αυτό σημαίνει ότι το τέλος της ανθρωπότητας θα έρθει πιθανότατα εξαιτίας της διαμόρφωσης ενός κλίματος όπου θα είναι σχεδόν αδύνατο να καλλιεργηθεί τροφή. Η προσομοίωση δείχνει, επίσης, ότι θα δούμε εκτεταμένες θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 50 βαθμών Κελσίου, οι οποίες θα επιδεινώνουν την κατάσταση λόγω και των πολύ υψηλών επιπέδων υγρασίας που θα καταστήσουν τη Γη ανυπόφορη για την πλειοψηφία των ειδών.

Με τον πλανήτη να στερείται νερού και πηγών τροφής για τα θηλαστικά, είναι δεδομένου ότι θα μας ωθήσει όλους προς την εξαφάνιση. 

*Η κεντρική εικόνα είναι της Elena Mozhvilo on Unsplash

[via]



Πηγή