Φέρνει το YouTube Music και αναβαθμίζει τις εφαρμογές της για το νέο Wear OS

18


Η Google έχει επενδύσει πολύ στη συνεργασία με τη Samsung για την από κοινού ανάπτυξη του πολύπαθου Wear OS, καθώς η κατηγορία των wearables έχει αποδειχθεί τρομερά προσοδοφόρα για τις εταιρείες και απασχολεί δικαιολογημένα εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτού του νέου ξεκινήματος, η Google ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει σύντομα τις νέες εκδόσεις των εφαρμογών – υπηρεσιών της, όπως τα YouTube Music, Google Messages και Google Maps, αλλά και υποστήριξη για το σύστημα πληρωμών Google Pay. Ειδικά για το YouTube Music είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ξεχωριστή εφαρμογή για το Wear OS, ενώ για τα άλλα δύο θα δούμε και ανανεωμένο σχεδιασμό στη φιλοσοφία της γραμμής Material You.

Σύμφωνα με τον Bjorn Kilburn, product manager του Wear OS,

Συνδυάζουμε όλα όσα έχουμε μάθει από το Wear OS και το Tizen OS για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartwatch στους χρήστες. Συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση του Wear OS, το Samsung Galaxy Watch4 ρυθμίζεται 2.5x φορές πιο γρήγορα, είναι βελτιστοποιημένο για αυτονομία έως 40 ωρών και 30% ταχύτερη απόδοση, ενώ θα αποκτήσει πρόσβαση σε ένα τεράστιο οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών.

Με την ξεχωριστή εφαρμογή Google Maps θα μπορείς να επιλέξεις προορισμό και να λαμβάνεις οδηγίες για περπάτημα, ποδηλασία ή οδήγηση απευθείας από τον καρπό σου. Το YouTube Music ξεκλειδώνει όλες τις λειτουργίες της μουσικής υπηρεσίες, όπως και τη δυνατότητα να κατεβάζεις μουσική για offline αναπαραγωγή μέσω του αυτόματου Smart Downloads. Η επανασχεδιασμένη εφαρμογή Messages συγχρονίζει τα μηνύματα με τις υπόλοιπες συσκευές και φυσικά επιτρέπει την αποστολή / παραλαβή μηνυμάτων απευθείας από το smartwatch. Τέλος, το σύστημα πληρωμών Google Pay υποστηρίζεται πλέον σε ακόμη 16 χώρες (όχι η Ελλάδα και η Κύπρος μέχρι στιγμής).

Οι νέες εφαρμογές της Google για το Wear OS, μαζί με τα περίφημα Tiles που εμφανίζουν χρήσιμες πληροφορίες (π.χ. κύκλος περιόδου, ύπνος, Spotify, Strava κλπ.) θα είναι πρώτα διαθέσιμες για το Samsung Galaxy Watch4 και έπειτα θα τις δούμε σε όλα τα νέα smartwatches με Wear OS.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Google]





Πηγή