Φήμες για δική της φορητή κονσόλα τύπου Nintendo Switch

11


Το ενδιαφέρον της Apple για τον χώρο του gaming έμοιαζε επιδερμικό πριν από μερικά χρόνια, αλλά η έλευση και ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της υπηρεσίας Apple Arcade ίσως αποτελέσει τον φάρο για να προχωρήσει σε ακόμα πιο σοβαρές ή/και τολμηρές κινήσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Mark Gurman του δικτύου Bloomberg, η Apple έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική της cloud-gaming υπηρεσία ως ανταγωνιστικό προϊόν απέναντι στα Xbox Cloud Gaming, Amazon Luna, Nvidia GeForce Now και Google Stadia. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι δεν επιτρέπει την παρουσία αυτών των ανταγωνιστικών υπηρεσιών στην πλατφόρμα της και σε περίπτωση που προχωρούσε σε κάτι αντίστοιχο θα έπρεπε να ξεκλειδώσει αυτή τη δυνατότητα και στους υπόλοιπους. Γι’ αυτό αποφάσισε να πορευτεί με το Apple Arcade προσφέροντας τίτλους που πρέπει να κατεβάσεις στη συσκευή σου και τρέχουν σε αυτήν ως native εφαρμογές (δεν streamάρονται από cloud server).

Μια άλλη λίγο πιο τραβηγμένη πληροφορία κάνει λόγο για δημιουργία δικής της φορητής παιχνιδοκονσόλας με σκοπό να ανταγωνιστεί το Nintendo Switch. Η πηγή αναφέρει πως θα είναι μια υβριδική συσκευή που θα συνδυάζει τη δύναμη του PS5 (με επεξεργαστή Apple Silicon φυσικά) και τη φορητότητα του Switch κι’ αυτό διότι θα υποστηρίζει – συνεργάζεται με το επίσης φημολογούμενο AR/VR headset που λέγεται ότι ετοιμάζει η Apple. Πηγαίνοντας ακόμη ένα βήμα παραπέρα, σημειώνουν ότι έχουν κλειστεί συμφωνίες με μεγάλα studios και θα υπάρχουν αποκλειστικότητες.

Όσο τραβηγμένα και αν ακούγονται τα παραπάνω, η Apple έχει και τις δυνατότητες και το χρήμα για να μπει δυναμικά στο gaming με δικά της προϊόντα, χωρίς αυτό, βέβαια, να αποτελεί εγγύηση για επιτυχία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή