Φήμες για πολύ προσιτή νέα σειρά MacBook που θα ανταγωνιστεί τα Chromebooks

6


Δύσκολα θα περίμενε κανείς να διαβάσει κάποια είδηση για νέο προϊόν της Apple σε προσιτή τιμή, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι συζητιέται στα γραφεία της εταιρείας. Σύμφωνα με δημοσίευση της ιστοσελίδας DigiTimes, η οποία επικαλείται πηγές από τη βιομηχανία, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει μια νέα σειρά MacBook με αρκετά χαμηλότερη τιμή από αυτές που έχουμε συνηθίσει, στοχεύοντας στον εκπαιδευτικό τομέα.

Η νέα σειρά MacBook λέγεται ότι θα διαχωριστεί από τα MacBook Air και MacBook Pro, με κατασκευή από διαφορετικά υλικά και αρκετά πιο υποδεέστερο hardware, ούτως ώστε το κόστος να μειωθεί δραματικά για να γίνει ανταγωνιστικό των Chromebooks.

Τα Chromebooks πρωτοεμφανίστηκαν από τη Google το 2011 σε συνεργασία με διάφορους κατασκευαστές (π.χ. Acer, Lenovo, Samsung) ως πολύ πιο προσιτές επιλογές για laptop με αρκετά πιο περιορισμένες λειτουργίες σε σύγκριση με τα Windows PCs. Τα Chromebooks χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα ChromeOS, το οποίο αναπτύσσει η Google βασισμένη στο Linux. Οι πωλήσεις τους, μάλιστα, είχαν φτάσει στα 33.5 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως μέσα στο 2021.

Το θέμα είναι κατά πόσο η Apple είναι διατεθειμένη να ρίξει την τιμή των φημολογούμενων νέων MacBook, καθώς η φθηνότερη πρόταση για μαθητές είναι αυτή τη στιγμή το 13’’ MacBook Air με επεξεργαστή M1 που κοστίζει $899. Θεωρητικά θα μπορούσε να ετοιμάσει μια ξεχωριστή σειρά επεξεργαστών Apple Silicon για τη νέα σειρά και να χρησιμοποιήσει άλλα υλικά κατασκευής αντί του αλουμινίου, αλλά και πάλι δεν πιστεύουμε πως θα δούμε MacBook που θα κοστίζει λιγότερο από $500.

Ίσως προκύψει κάτι επί του θέματος στο επόμενο Apple Event της εταιρείας (μάλλον τον Οκτώβριο), μιας και η εκδήλωση της επόμενης εβδομάδας είναι αφιερωμένη στα iPhone 15 και Apple Watch Series 9. Σύμφωνα με την πηγή, τα νέα προσιτά MacBook αναμένονται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2024, επομένως, έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή