Φήμες θέλουν την Apple να κυκλοφορεί το πρώτο foldable σε 2-3 χρόνια

3


Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει το πρώτο της αναδιπλούμενο τα επόμενα χρόνια με τη μορφή μιας συσκευής με οθόνη 7 έως 8 ιντσών που θα μπορούσε τελικά να αντικαταστήσει το iPad mini των 8,3 ιντσών. Αυτό υποστηρίζει το κορεατικό πρακτορείο The Elec, το οποίο δίνει ως χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της συσκευής μεταξύ 2026 και 2027.

Ωστόσο, η Apple αναπτύσσει επίσης ενεργά ένα iPad mini με οθόνη OLED, οπότε εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα εντός της Apple σχετικά με τη φύση και τις προδιαγραφές του αναδιπλούμενου. Οι εικασίες φέρονται να παραμένουν έντονες στη βιομηχανία γύρω από το αν θα πρόκειται για ένα αναδιπλούμενο iPhone ή ένα αναδιπλούμενο μοντέλο iPad.

Η Samsung Display και η LG Display φέρονται να έχουν ήδη στείλει δείγματα αναδιπλούμενων πάνελ 7 και 8 ιντσών στην Apple από πέρυσι. Μεταξύ των δύο εταιρειών, η Samsung λέγεται ότι είναι πιο ενεργή στην ανάπτυξη αναδιπλούμενων panels για την Apple σε σχέση με την LG και είναι ο πιο πιθανός κύριος προμηθευτής αν η Apple αποφασίσει να το κυκλοφορήσει το 2026.

Επίσης, λέγεται ότι η Apple, η Samsung Display και η LG Display έχουν “διαφορετικές ιδέες” σχετικά με το εξαιρετικά λεπτό γυάλινο υλικό, το αναδιπλούμενο παράθυρο κάλυψης του πάνελ και την τεχνολογία του μεντεσέ, η οποία αποτελεί τον πυρήνα του μηχανισμού του προϊόντος. Οι διαφορές αυτές φέρονται να αφορούν αντίθετες κρίσεις σχετικά με την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία του προϊόντος. Μόλις αποφασιστεί η μαζική παραγωγή, η Samsung αναμένεται να δημιουργήσει το αναδιπλούμενο πάνελ στη γραμμή OLED 6ης γενιάς A3 ή A4 που χρησιμοποιεί για την κατασκευή πάνελ OLED για τα iPhone.

Σύμφωνα με την αναφορά, η Apple εργάζεται επίσης πάνω σε ένα μεγαλύτερο αναδιπλούμενο προϊόν 20,5 ιντσών, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει πιο μετά από τη συσκευή των 7 έως 8 ιντσών. Το μεγαλύτερο αναδιπλούμενο έχει φημολογηθεί και στο παρελθόν τόσο από το The Elec, το Bloomberg, όσο και από τον αναλυτή Ross Young της Display Supply Chain Consultants (DSCC). Ο Young έχει επίσης δηλώσει στο παρελθόν ότι αναμένει μια αναδιπλούμενη συσκευή τύπου tablet το 2026 ή το 2027.

[via]



Πηγή