«Χρυσάφι» αξίζει το πρώτο tweet που αναρτήθηκε ποτέ στο Twitter -Πωλείται για τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ! | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

11


Εσύ πόσα θα ήσουν διατεθειμένος να σπαταλήσεις προκειμένου να αποκτήσεις το πρώτο Tweet που αναρτήθηκε ποτέ στο Twitter. Φαίνεται πως ορισμένοι θα διέθεταν ως και 2,5 εκατ.

Ο CEO του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ βγάζει στο «σφυρί» το πρώτο, πρώτο tweet αναρτήθηκε στον αχανή χώρο του διαδικτύου πριν από 15 ολόκληρα χρόνια. Ο Ντόρσεϊ δημοσίευσε μια διεύθυνση στο διαδίκτυο ονόματι Valuables που επιτρέπει σε επίδοξους αγοραστές να αποκτήσουν tweet, υπογεγραμμένα από τους δημιουργούς του.

Το πρώτο Tweet στον κόσμο του Twitter

Στις 21 Μαρτίου, ο συνιδρυτής του Twitter αναρτούσε το πρώτο tweet αποτελούμενο από μόλις τέσσερις λέξεις: «Απλά σετάρω το τουίτερ μου».

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής η τελευταία προσφορά για το πρώτο tweet φτάνουν τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Προϊόντα όπως το πρώτο tweet που είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας, αναφέρονται ως NFT και αφορούν στις αποδεδειγμένα πρώτες/αυθεντικές εκδοχές σε ο, τιδήποτε αφορά ψηφιακή τέχνη ή άλμπουμ. Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να διαθέτει τα δικαιώματα ενός τέτοιου NFT.

Τα NFT έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή το τελευταίο διάστημα, καθώς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, αποτελούν μια διαδεδομένη τεχνολογία προκειμένου να πωληθούν έργα ψηφιακής τέχνης. Το αντικείμενο αυτό είναι κωδικοποιημένο με την υπογραφή του καλλιτέχνη (εν προκειμένου ιδιοκτήτη του tweet) με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο είναι κρυπτογραφημένο και το bitcoin.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr





Πηγή