“Ό,τι συμβαίνει στο iPhone, μένει στο iPhone” λέει η Apple στο Las Vegas..

35


Η Apple δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες της τον τελευταίο καιρό, καθώς για πρώτη φορά αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή των νέων iPhone και να προχωρήσει σε χαμηλότερη επανεκτίμηση των προσδοκώμενων πωλήσεων για το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Η εταιρεία βλέπει τον ανταγωνισμό να ανεβαίνει διαρκώς και αναζητά τρόπους να τραβήξει τη προσοχή προς το μέρος της χτυπώντας εκεί που “πονούν” οι υπόλοιποι: στην ιδιωτικότητα και τη προστασία των δεδομένων του χρήστη.

Πως το έκανε αυτό; Αποφάσισε να στήσει μια τεράστια πινακίδα στη μια πλευρά του SpringHill Suites του ξενοδοχείου Marriott στο Las Vegas, η οποία είναι ορατή από το συνεδριακό κέντρο όπου θα διεξαχθεί το CES 2019 από τις 8 έως τις 11 Ιανουαρίου.

Η Apple μπορεί να μην δίνει επίσημα το παρόν στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, αλλά είναι γνωστό ότι στέλνει εκπροσώπους της για να παρακολουθήσουν τον ανταγωνισμό και να ελέγξουν ποια νέα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις δικές της συσκευές.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, το μήνυμα της Apple είναι σαφές και ξεκάθαρο: “Ό,τι συμβαίνει στο iPhone σου, μένει στο iPhone σου“, σε μια παραλλαγή της γνωστής φράσης που ακούγεται από τους επισκέπτες του Las Vegas.

Αν επισκεφθείτε και τη διεύθυνση apple.com/privacy θα δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της εταιρείας που σε γενικές γραμμές αναφέρει ότι τα προϊόντα της είναι σχεδιασμένα για να προστατεύουν την ιδιωτικότητα του χρήστη και ότι η ίδια πουλά μόνο λογισμικό και hardware για να βγάλει κέρδος, όχι τα δεδομένα των χρηστών.

Πριν από μερικά χρόνια ήταν η RIM (νυν BlackBerry) που προσπάθησε μάταια να κρατήσει το πραγματικά φανατικό και πολυπληθές κοινό της να μείνει μαζί της με όχημα την ασφάλεια, αλλά είδε την αυτοκρατορία της να καταρρέει μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια εξαιτίας της επέλασης του Android OS. Τώρα βλέπουμε την Apple να παίζει το χαρτί της ασφάλειας (όχι ότι είναι κακό βέβαια), αλλά προσωπικά δεν πιστεύω ότι την περιμένει η ίδια μοίρα.

[via]



Πηγή