3 δισ. συσκευές Android θα βοηθούν στον εντοπισμό χαμένων-κλεμμένων συσκευών

5


Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για την κοινή πρωτοβουλία των Apple και Google σχετικά με καταπολέμηση της κακόβουλης χρήσης των συσκευών εντοπισμού (π.χ. AirTags) και στο πρόσφατο συνέδριο Google I/O 2023 έγινε μια σχετική αναφορά για το μέλλον του συστήματος Find My Device των συσκευών Android.

Η Google ανακοίνωσε μια μεγάλη αναβάθμιση για το Find My Device, η οποία πλέον θα εκμεταλλεύεται το ανώνυμο στίγμα δισεκατομμυρίων συσκευών Android σε όλο τον κόσμο προκειμένου να εντοπίζεις με ακρίβεια χαμένες ή κλεμμένες συσκευές, ακόμα και όταν είναι offline. Η εταιρεία τόνισε πως αφιέρωσε πολύ χρόνο για να αναπτύξει το σύστημα της με τον σωστό τρόπο και σημείωσε πως όλες οι πληροφορίες που αφορούν την τοποθεσία είναι κρυπτογραφημένες έτσι ώστε ούτε η ίδια η Google να μην γνωρίζει που βρίσκεται η εκάστοτε συσκευή.

Το ανανεωμένο σύστημα Find My Device θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο καλοκαίρι και σε γενικές γραμμές θα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια συσκευές Android που θα συμμετέχουν στον εντοπισμό των χαμένων – κλεμμένων συσκευών. Επίσης, την ίδια περίοδο περιμένουμε να δούμε τις περίφημες ειδοποιήσεις ανεπιθύμητης παρακολούθησης, αλλά για την ώρα καμία από τις δύο εταιρείες (Apple και Google) δεν έχουν δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις για τον τρόπο λειτουργίας.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή