Windows 10: Η Microsoft μπορεί να μπλοκάρει τα πειρατικά παιχνίδια

247
Windows 10: Η Microsoft μπορεί να μπλοκάρει τα πειρατικά παιχνίδια

Τα Windows 10 είναι διαθέσιμα λιγότερο από έναν μήνα αλλά μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να φτάσουν αισίως σε συνολικά 53 εκατομμύρια χρήστες. Από αυτόν τον τεράστιο αριθμό χρηστών όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που διαβάζουν τους όρους χρήσης με τους οποίους συμφωνούν για να προχωρήσουν στην εγκατάσταση.

Όσοι τους διάβασαν θα παρατήρησαν ότι στη νέα End-User License Agreement (EULA) η Microsoft έχει προσθέσει μια ενδιαφέρουσα παράγραφο (7b) η οποία αναφέρει ότι η Microsoft μπορεί να αποκλείει την πρόσβαση σε μη αυθεντικά παιχνίδια και να εμποδίσει την χρήση μη εγκεκριμένου harware.

Η επίμαχη παράγραφος αναφέρει: «We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorised hardware peripheral devices».

Οι όροι δείχνουν με σαφήνεια ότι η Microsoft εξουσιοδοτείται να μην επιτρέψει στους χρήστες Windows 10 να παίζουν πειρατικά παιχνίδια, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάποιο περιστατικό που να σταμάτησε κάποιο παιχνίδι ή μη εξουσιοδοτημένη περιφερειακή συσκευή να λειτουργεί.

Ωστόσο, ο ερώτημα που γεννάται είναι αν η Microsoft έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τους χρήστες της να εγκαθιστούν οτιδήποτε στους υπολογιστές τους και επίσης πρέπει να διευκρινιστεί τι εννοεί «unauthorised hardware peripheral devices».

 

 

 

 

Πηγή: techblog.gr