A day @Netcompany-Intrasoft: Στηρίζοντας φοιτητές και αποφοίτους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα

1


Σε μια εποχή που η Πληροφορική διαδραματίζει κορυφαίο ρόλο στις τεχνολογικές εξελίξεις και ολοένα αυξάνεται η ζήτηση για τεχνολογικό ταλέντο, η Netcompany-Intrasoft, η μεγαλύτερη εταιρεία Πληροφορικής στην Ελλάδα, άνοιξε τα γραφεία της στο Μαρούσι σε φοιτητές και αποφοίτους.

Στην Ημέρα Καριέρας με τίτλο «A day @Netcompany-Intrasoft», οι 65 φοιτητές και πρόσφατα απόφοιτοι από ελληνικά Πανεπιστήμια που επισκέφτηκαν τα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι, ενημερώθηκαν για τα νέα trends στον κλάδο της Τεχνολογίας, έλαβαν συμβουλές για τα skills που χρειάζεται για να εργαστεί κανείς σε μία ΙΤ εταιρία αλλά και για το πώς θα επιλέξει τον ρόλο που του ταιριάζει πραγματικά, ώστε να εκτοξεύσει την καριέρα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εταιρεία και την κουλτούρα της, να πάρουν σημαντικά insights για τις ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση, αλλά και να λάβουν πρακτικές συμβουλές για το πώς να προσεγγίσουν τα πρώτα βήματα στη σταδιοδρομία τους. Συνομίλησαν με κορυφαίους επαγγελματίες της εταιρίας, οι οποίοι μοιράστηκαν τη γνώση και τις εμπειρίες τους, ενώ παρακολούθησαν και workshops σχετικά με Software Development, DevOps, Applications Security, Business Analysis, και Software Testing.

«Με τη δράση αυτή, φιλοδοξούμε να εμπνεύσουμε τους φοιτητές και να καθοδηγήσουμε αυτούς που αποφοίτησαν πρόσφατα, στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Να δημιουργήσουμε μια γέφυρα μεταξύ Πανεπιστημίου και εργασιακής ζωής. Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά να στηρίζουμε ταλαντούχους νέους και νέες που ετοιμάζονται να γράψουν τη δική τους ιστορία στην Τεχνολογία», μας λέει ο Πέτρος Κολώνιας, HR Director της Netcompany-Intrasoft.

Η δράση αυτή αποτελεί μόνο ένα κομμάτι των πρωτοβουλιών που απαρτίζουν το βραβευμένο πρόγραμμα ΕΚΕ «Netcompany-Intrasoft YOUTH», με τις πιο σημαντικές αυτών να είναι: Η στρατηγική συνεργασία με τη ΜΚΟ «The Tipping Point» όπου, για μια ακόμη χρονιά, μέντορες της εταιρίας συναντούν διαδικτυακά μαθητές και μαθήτριες σχολείων σε απομακρυσμένες πόλεις, χωριά και νησιά της Ελλάδας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον κλάδο της Πληροφορικής. Προγράμματα πρακτικής άσκησης, καθόλη τη διάρκεια του έτους ώστε να εκπαιδευτούν οι φοιτητές δίπλα στο εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας και να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας καθώς και Δωρεές τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολεία, πανεπιστήμια και ΜΚΟ.Τέλος μέσω των δράσεων «Περισσότερες νέες γυναίκες στoν κλάδο της Πληροφορικής», ενημερώνεται η νέα γενιά κοριτσιών ώστε να αρθούν τα σχετικά στερεότυπα και να μπορέσουν να οραματιστούν το επαγγελματικό τους μέλλον στον κλάδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Netcompany-Intrasoft, είναι μέλος του δανέζικου ομίλου Netcompany Group A/S. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχύτατα με αποτέλεσμα να προσφέρει συνεχώς νέες θέσεις εργασίας. Μόνο τo 2023, 630 ταλαντούχοι επαγγελματίες Πληροφορικής εντάχθηκαν στη Netcompany-Intrasoft, και ήδη εργάζονται κάτω από ένα κοινό όραμα: την αξιοποίηση της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας προς ένα βιώσιμο, κοινωνικά υπεύθυνο και ψηφιακά ασφαλές μέλλον.

Μπορείτε να δείτε τις υπάρχουσες διαθέσιμες θέσεις εργασίας εδώ netcompany-intrasoft.com/talent

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή