Αυτή είναι η μετεξέλιξη του ποντικιού

60
Αυτή είναι η μετεξέλιξη του ποντικιού

Νέα «έξυπνη» συσκευή διεπαφής με ηλεκτρονικές συσκευές

Ένα νέο τρόπο διεπαφής με υπολογιστές, smartphones και tablets σχεδιάζει να φέρει η Senic.

Πρόκειται για μια ομάδα η οποία ανέπτυξε μια νέα συσκευή με το όνομα Flow.

Το Flow μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 3 τρόπους: Αρχικά, ο χρήστης μπορεί να κάνει «κλικ» στο πάνω μέρος της συσκευής, μια λειτουργία που θυμίζει το παραδοσιακό ποντίκι. Η δεύτερη μέθοδος δεν απαιτεί άμεση επαφή με τη συσκευή.

Απλά ο χρήστης κάνει κινήσεις με το χέρι του πάνω από το Flow και η συσκευή τις «μεταφράζει» σε συγκεκριμένες ενέργειες. Η τρίτη μέθοδος γίνεται με τη βοήθεια του μεταλλικού δακτυλίου γύρω από το Flow που παρέχει απτική ανάδραση ώστε ο χρήστης να αντιλαμβάνεται και την παραμικρή ενέργεια.

Για παράδειγμα, με το Flow μπορούμε να κάνουμε μια κίνηση πάνω από τη συσκευή και να προχωρήσουμε στο επόμενο τραγούδι ή να περιστρέψουμε το δακτύλιο για να κάνουμε ζουμ σε μια φωτογραφία ή να προχωρήσουμε ελάχιστα μπροστά ένα βίντεο. Η λειτουργία που θα εκτελείται κάθε φορά είναι επιλογή του χρήστη, καθώς έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από μια μεγάλη λίστα πιθανών ενεργειών. Σε κάθε περίπτωση, στόχος του Flow είναι να εκτελέσει λειτουργίες που δεν είναι εύκολες μέσω πληκτρολόγιου ή ποντικιού.

Μέχρι στιγμής, η Senic υποστηρίζει αρκετά προγράμματα όπως το Photoshop και συσκευές, ενώ σχεδιάζει να προσθέσει και άλλες.

Η εταιρεία αναζητά χρηματοδότηση στο Indiegogo προκειμένου να φέρει το Flow στην αγορά.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr