Αυτός θα είναι ο πρώτος 3D εκτυπωμένος εργασιακός χώρος στον κόσμο

61
Αυτός θα είναι ο πρώτος 3D εκτυπωμένος εργασιακός χώρος στον κόσμο

Το Ντουμπάι ανακοίνωσε και προχωρά το φιλόδοξο σχέδιο

Στο ταχέως αναπτυσσόμενο Ντουμπάι, κάθε τόσο προβάλλει κάποιο καινούριο, εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα και απ’ ό,τι φαίνεται το εμιράτο έχει βρει έναν ακόμη τρόπο για να κάνει τις κατασκευές ακόμη πιο φθηνές και ακόμη πιο γρήγορες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το Ντουμπάι ανακοίνωσε και προχωράει τα σχέδιά του για τη δημιουργία του πρώτου τρισδιάστατου εργασιακού χώρου στον κόσμο με τη χρήση της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης!

Το πρωτότυπο κτίριο ενός ορόφου του Ντουμπάι, με επιφάνεια 185 τετραγωνικών μέτρων θα εκτυπωθεί με τη βοήθεια ενός εκτυπωτή ύψους 6 μέτρων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Mohamed Al Gergawi. Τα κομμάτια θα συναρμολογηθούν επιτόπου στο σημείο μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Τα έπιπλα και άλλα κατασκευαστικά στοιχεία στο εσωτερικό του κτιρίου θα κατασκευαστούν επίσης με τη βοήθεια εκτυπώσεων τριών διαστάσεων, ενώ θα χρησιμοποιηθεί οπλισμένο σκυρόδεμα καθώς και ενισχυμένος γύψος με ίνες γυαλιού και πλαστικού.

Το εγχείρημα αποτελεί μια συνεργασία του Ντουμπάι με την κινεζική εταιρεία Winsun, η οποία είναι πρωτοπόρος στη χρήση 3D εκτυπωτών για την κατασκευή σπιτιών.

Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, ο Gergawi επικαλέστηκε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η τεχνική αυτή εκτιμάται ότι μειώνει το χρόνο κατασκευής κατά 50-70% και το εργασιακό κόστος κατά 50-80%.

Τα γραφεία αυτά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως προσωρινή έδρα για το 136 εκατ. δολαρίων Μουσείο του Μέλλοντος, το οποίο ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2017.

dubai5 dubai1dubai2dubai3dubai4

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr