AI ανθρωποειδή ρομπότ οι νέες επενδύσεις από Microsoft και OpenAI

0


Η εταιρεία παραγωγής ανθρωποειδών ρομπότ Figure διαπραγματεύεται την εξασφάλιση 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν τεράστιο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft θα επενδύσει περίπου 95 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο OpenAI σκέφτεται να συνεισφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία θα καταστήσει την Figure μία από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης με την υψηλότερη αξία παγκοσμίως, αν ολοκληρωθεί.

Η Figure ιδρύθηκε το 2022 και εργάζεται για την ανάπτυξη επιδέξιων και ασφαλών ανθρωποειδών ρομπότ. Το πρώτο της ρομπότ, το Figure 01, έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί εργασίες που είναι πολύ επικίνδυνες για τον άνθρωπο, όπως οι κατασκευές και η πυρόσβεση. Η εταιρεία πιστεύει ότι η ρομποτική της τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε διάφορες βιομηχανίες.

Η νέα επένδυση θα επιτρέψει στην Figure AI να επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα μια ομάδα περισσότερων από 150 ρομποτιστών και μηχανικών από κλάδους όπως μηχανολογία, computer vision και machine learning.

Με αυξανόμενο το ενδιαφέρον και τις επενδύσεις, ο κλάδος της Ρομποτικής γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Μόλις πριν από ένα μήνα, ένας άλλος μεγάλος παίκτης, η 1X που υποστηρίζεται από τον OpenAI, συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για τα ρομπότ της. Ανταγωνιστές όπως η Xiaomi και η Tesla του Elon Musk προωθούν επίσης τεχνολογίες ανθρωποειδών ρομπότ.

Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ της Xiaomi, το CyberOne, παρουσιάστηκε το 2022. Η κινεζική εταιρεία ισχυρίζεται ότι το ρομπότ έχει βελτιωμένη όραση και την ικανότητα να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα. Μπορεί να μιμηθεί τις ανθρώπινες κινήσεις λόγω της υψηλής ταχύτητας αντίδρασής του σε πραγματικό χρόνο.

[via]



Πηγή