Apple και Samsung έλυσαν την δικαστική διαμάχη τους εξωδικαστικά μετά από 7 χρόνια

15


Έπειτα από 7 χρόνια συνεχόμενης δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Samsung, οι δύο εταιρείες διευθέτησαν τις διαφορές τους ιδιωτικά και εξωδικαστικά. Η διαμάχη είχε αρχίσει το 2011 όταν η Apple είχε κατηγορήσει την Samsung για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και την αντιγραφή του iPhone, με την τελευταία να έχει κληθεί να καταβάλει το ποσό του $1 δισεκατομμυρίου σε δικαστήριο που έγινε το 2012.

Όπως ήταν λογικό, η κορεάτικη εταιρεία άσκησε έφεση, με αποτέλεσμα η υπόθεση να τραβήξει μέχρι πρόσφατα, ώσπου το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως το ποσό των $539 εκατομμυρίων θα ήταν μια λογική αποζημίωση. Παρόλα αυτά η Samsung δεν υποχώρησε ούτε πάλι.

Έτσι, το δικαστήριο ήταν να λάβει μέρος στις 26 Ιουνίου 2018 αλλά οι δύο εταιρείες τα κανόνισαν μεταξύ τους χωρίς την περαιτέρω παρέμβαση των δικαστικών αρχών. Είναι άγνωστο για την ώρα το ποσό που κατέβαλε η Samsung στην Apple για την διευθέτηση του ζητήματος, και θα πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων των δύο εταιρειών για να το μάθουμε.



Πηγή