Apple: Νέα λειτουργία του iOS μπορεί να κλωνοποιήσει τη φωνή σας σε 15 λεπτά

22


Η Apple παρουσίασε μια νέα λειτουργία που θα περιλαμβάνεται στο λογισμικό του iOS και θα εκπλήξει τους χρήστες.

Η νέα λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να «κλωνοποιήσουν ψηφιακά» τη φωνή τους.

Η λειτουργία ονομάζεται Personal Voice και έχει στόχο να βοηθήσει όσους κινδυνεύουν να χάσουν τη φωνή τους, όπως άτομα με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) ή άλλες νευρολογικές παθήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές iPhone, iPad και Mac και πιθανότατα θα κυκλοφορήσει ως μέρος του λειτουργικού iOS 17 αργότερα το 2023.

Personal Voice: Κλωνοποίηση της φωνής σε 15 λεπτά

Το Personal Voice μπορεί να «εκπαιδευτεί» σε 15 λεπτά. Ο χρήστης θα πρέπει να διαβάσει δυνατά τυχαία δημιουργούμενα μηνύματα κειμένου και χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση στη συσκευή προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα του θα είναι ασφαλή.

Το personal voice θα είναι διαθέσιμο για χρήση με τη νέα δυνατότητα Live Speech της Apple στο iOS, που θα επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν αυτό που επιθυμούν να πουν και να το εκφωνούν δυνατά, κατά τη διάρκεια συνομιλιών αλλά και σε τηλεφωνικές κλήσειςκαι κλήσεις FaceTime. Το Personal Voice λειτουργεί με όλες τις αγγλικές προφορές και διαλέκτους.

Ο Σύνδεσμος Νόσων Κινητικών Νευρώνων σημειώνει πως σήμερα η κλωνοποίηση μιας φωνής (voice banking), συνήθως διαρκεί κατά μέσο όρο δύο ώρες ή περισσότερο με την τρέχουσα τεχνολογία και έχει υψηλότατο κόστος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή