Apple: Τι έρχεται μετά το iPhone 12 -Από νέα ακουστικά μέχρι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας [εικόνες&βίντεο] | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

4


H Apple ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες το iPhone 12, μαζί με όλες τις μικρές και μεγάλες εκδόσεις του, αλλά τους επόμενους μήνες σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά ακόμα περισσότερα άκρως ενδιαφέροντα προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάποια από αυτά είναι εντελώς νέα, ενώ άλλα είναι μια εξέλιξη παλαιότερων προϊόντων του αμερικανικού κολοσσού που σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν τους προκατόχους τους. Αρχικά, όμως, όσον αφορά στο νέο iPhone 12 -που είναι και η ναυαρχίδα της εταιρείας- το Apple Insider αναφέρει πως οδεύει να ξεπεράσει κατά πολύ τις πωλήσεις του iPhone 11. Μέσα σε 24 ώρες από την παρουσίαση του νέου κινητού της εταιρείας έγιναν 1.7 με 2 εκατομμύρια προπαραγγελίες κινητών, ενώ στο ανάλογο διάστημα της κυκλοφορίας του iPhone 11 είχαν γίνει μόλις 500.000 με 800.000. Τι έρχεται, όμως, από εδώ και πέρα για την εταιρεία του… μήλου;

Apple Air Tags

H Apple αναμένεται να λανσάρει ακόμα ένα ιδιαίτερο προϊόν. Ο λόγος για τα Air Tags που αναμένεται να βγουν στην αγορά στις αρχές του 2021. Θα είναι ένα αντικείμενο που θα βοηθά τον κόσμο να μην… χάνει τα πράγματα του. Εν ολίγοις, θα μπορεί ο εκάστοτε καταναλωτής να το βάζει στην τσάντα του, ή το πορτοφόλι του, ή ακόμα και κάτι μικρότερο και μέσω μιας εφαρμογής θα μπορεί να το βρίσκει όπου και αν βρίσκεται.

Ετσι, αναμένονται να είναι τα Apple Air Tags

Οσο για το πως θα μοιάζει θα είναι σαν ένα… κουμπί ή μια στρογγυλή καρφίτσα τόσο σαν μέγεθος όσο και σαν σχήμα για να μπορούν να μπαίνουν ακόμα και σε κλειδιά. Σύμφωνα, πάντα, με το Apple Insider, αλλά και διάφορες διαρροές που έχουν γίνει τα Air Tags θα κοστίζουν από 25 μέχρι 35 δολάρια.

Apple Airpods Studio/X/Pro Lite

Τα πρώτα Airpods είχαν τεράστια επιτυχία με εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ αποτελούν από τα καλύτερα -και ακριβότερα φυσικά- ασύρματα ακουστικά της αγοράς. Θα μπορούσε η Apple να μείνει σε αυτά ή να στις μικρές αναβαθμίσεις τους; Φυσικά και όχι. Ετσι, αναμένεται να λανσάρει τρεις νέες σειρές των ακουστικών της.

Ενα πιθανό σχέδιο των Airpods Studio, σύμφωνα με το Apple Insider

Τα Airpods Studio αναμένεται να βγουν στα ράφια στα τέλη του 2020 και θα είναι τα luxury και πρώτα σύγχρονα over-ear ακουστικά της εταιρείας. Σύμφωνα με διάφορες διαρροές, θα αποτελούνται από μέταλλο και δέρμα, ενώ θα διαθέτουν Active Noise Cancelling τεχνολογία. Πρόκειται για μια από τις τελευταίες ανακαλύψεις, που οι μεγάλες εταιρείες δεν έχουν εκμεταλλευτεί ακόμα. Πιθανές τιμές, δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι με διαφορά τα ακριβότερά ακουστικά της Apple.

Ενα πιθανό σχέδιο των Airpods X, σύμφωνα με το Apple Insider
Ενα πιθανό σχέδιο των Airpods X, σύμφωνα με το Apple Insider

Μαζί με τα luxury ακουστικά της, η Apple, θέλει να λανσάρει κάτι σε πιο σπορ ύφος με τα Airpods X, που θα έρθουν και εκείνα στα τέλη του 2020 για να καλύψουν ακόμα ένα μεγάλο καταναλωτικό κοινό. Εκείνους που θέλουν να ακούν μουσική, ενώ γυμνάζονται. Σε αυτή την περίπτωση, το σχέδιο δεν αναμένεται να έχει μεγάλες ιδιαιτερότητες και θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό, άλλα ανάλογα ακουστικά των μεγάλων εταιρειών όπως η Huawei και η Samsung. Οσο για την τιμή τους; Δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τα 200 δολάρια. Στην ίδια τιμή αναμένονται και τα Airpods Pro Lite που φημολογούνται πως θα λανσαριστούν από την Apple για να… φρεσκάρουν ελαφρώς την σειρά Air Pods Pro.

Apple Glasses

Η Apple αναμένεται να φέρει στην αγορά κάτι εντελώς νεωτεριστικό. Μπορεί κάτι ανάλογο να έχει αναπτυχθεί και από άλλες εταιρείες, όμως όταν η Apple καταπιάνεται με κάτι τόσο φουτουριστικό, τότε λαμβάνει άλλη αξία. Τα Apple Glasses θα είναι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που θα φέρουν μια νέα γενιά τεχνολογίας, αλλά την ίδια στιγμή θα μπορεί ο καταναλωτής να τα προσαρμόσει στους δικούς του βαθμούς μυωπίας και να έχουν και καθημερινή χρήση.

Μια πιθανή μορφή των Apple Glasses από το Apple Insider
Μια πιθανή μορφή των Apple Glasses από το Apple Insider

Τι θα κάνουν αυτά τα γυαλιά; Οι πληροφορίες είναι τρόπον τινά διάχυτες προς το παρόν καθώς ακόμα η Apple κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Αρχικά, στο εμπόριο αναμένονται μέσα στο 2021, άγνωστο το πότε ακριβώς. Στα γυαλιά θα υπάρχει ένα panel (σαν οθόνη) από το οποίο θα μπορεί ο κάθε χρήστης να παίρνει τις πληροφορίες που θέλει. Παραδείγματος χάριν, όπως αναφέρει το Apple Insider, θα μπορεί κάποιος να κρατά δύο αντικείμενα που θέλει να αγοράσει και να βλέπει μπροστά του τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε προϊόντος.

Ακόμα, μέσω εφαρμογών, θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει τις οδηγίες από τους χάρτες για το πως να κατευθυνθεί σε ένα σημείο… απευθείας μπροστά στα μάτια του. Ενώ, ακόμα ένα παράδειγμα που δίνεται, είναι να… κοιτάει κάποιος μια ταμπέλα σε ξένη γλώσσα και να του μεταφράζεται αμέσως. Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες, αν όλα αυτά που φημολογούνται γίνουν πραγματικότητα. Οσο για την τιμή, θα ξεκινούν στα 500 δολάρια και ανάλογα με τους φακούς, μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 1.500 δολάρια.





Πηγή