Call of Duty: Το νέο παιχνίδι της σειράς έσπασε ρεκόρ σε χαμηλές βαθμολογίες -Γιατί δεν ικανοποίησε τους fans

25


Απογοητευμένοι είναι οι fans της δημοφιλούς σειράς Call of Duty, καθώς το τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφόρησε δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες τους.

Επίσης, το νεότερο Call of Duty (το πρώτο μετά την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft) το Modern Warfare III, δεν τα πήγε καλά στις κριτικές, καθώς ο Τύπος το κατακεραύνωσε, βάζοντάς του πολύ χαμηλές βαθμολογίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Call of Duty: Modern Warfare 3 -Γιατί έβαλαν στα reviews τόσο χαμηλές βαθμολογίες

Οι κριτικές του Τύπου αναφέρονται στην έλλειψη πρωτοτυπίας του νέου Call of Duty σε σχέση με τον προκάτοχό του, μιλώντας για ένα παιχνίδι που είναι σχεδόν ολόιδιο με το προηγούμενο, χωρίς νέες ιδέες.

Επίσης, αρκετά Μέσα μίλησαν επικριτικά για τις νέες αποστολές του Modern Warfare III, οι οποίες είναι πιο «ανοιχτές» και αφήνουν τον παίκτη να διαλέξει την προσέγγιση που θα ακολουθήσει.

Παρόλο που, στη θεωρία, αυτός ο σχεδιασμός ακούγεται ταιριαστός σε ένα τέτοιο παιχνίδι, στην πράξη, γράφουν πολλοί κριτικοί, η δουλειά που έχει γίνει δεν είναι επαρκής και έτσι οι πίστες αυτές φαίνονται πρόχειρες, βιαστικά στημένες, χωρίς σκηνοθετημένες σκηνές και αξιομνημόνευτη δράση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί είναι και οι fans που έγραψαν στο διαδίκτυο τα σχόλιά τους, λέγοντας ότι το νέο Call of Duty μοιάζει περισσότερο με επέκταση του προκατόχου του (DLC) και όχι τόσο με ολοκληρωμένο παιχνίδι που μπορεί να σταθεί μόνο του.

Επίσης, αρκετοί αναφέρονται στη μικρή διάρκεια του campaign, που αγγίζει τις 4-5 ώρες για να φτάσει στο τέλος του. Κάποιοι reviewers αναφέρονται και στο σενάριο του νέου παιχνιδιού, λέγοντας ότι είναι αδιάφορο και ότι δεν προλαβαίνει να «ξεδιπλωθεί».

Η χαμηλότερη βαθμολογία για παιχνίδι της σειράς Call of Duty στο νέο Modern Warfare 3

Ενδεικτικά, στο Metacritic, που συγκεντρώνει βαθμολογίες από κοινό και κριτικούς για να βγάλει μέσους όρους, το Call of Duty: Modern Warfare III συγκεντρώνει βαθμολογία 53/100, στην έκδοσή του για την κονσόλα PS5, με 37 reviews (αναφέρουμε την έκδοση αυτή επειδή έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό κριτικών).

Βαθμολογίες για το νέο Call of Duty στην ιστοσελίδα του Metacritic
Βαθμολογίες για το νέο Call of Duty / Φωτογραφία: screenshot-Metacritic

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μέσος όρος της βαθμολογίας του κοινού στο Metacritic βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο 1.6/10, με 557 κριτικές. Και σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Steam, οι βαθμολογίες των χρηστών βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (28% των κριτικών από χρήστες, σε σύνολο 3.265, είναι θετικές αυτήν τη στιγμή).

Πρόκειται, γενικά, για το παιχνίδι στην ιστορία της σειράς αυτής με τη χαμηλότερη βαθμολογία, με μεγάλη διαφορά μάλιστα. Άλλωστε, ακόμα και τα παιχνίδια του franchise που δεν τα πήγαν πολύ καλά, πάλι κατέληγαν μεταξύ 70-80 στις βαθμολογίες του Metacritic. Το περσινό, το Modern Warfare 2, είχε φτάσει στο 75/100, στην έκδοσή του για PS5, με 4.8/10 στις βαθμολογίες χρηστών.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στις βαθμολογίες χρηστών του Metacritic συνηθίζονται υπερβολές στις κριτικές, με κριτήρια που, ενίοτε, δεν βασίζονται στην ποιότητα του παιχνιδιού που εξετάζεται. Επίσης, καθώς το Modern Warfare 3 μόλις κυκλοφόρησε (10 Νοεμβρίου), είναι ακόμη νωρίς για να διαμορφωθεί μια τελική βαθμολογία.

call of duty gameplay
Φωτογραφία: Activision

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται, από τον μεγάλο αριθμό χαμηλών βαθμολογιών και από τις αρνητικές κριτικές που έλαβε από τον Τύπο, ότι το Modern Warfare III πράγματι δεν ικανοποίησε με το περιεχόμενό του.

Ενδεικτικά, μερικά reviews γράφουν, για το campaign:

  • « […] απομάκρυνση από όλα όσα έκαναν κάποτε το franchise συναρπαστικό» –Polygon
  • «[…] διαπράττει το μεγαλύτερο δυνατό αμάρτημα για ένα θρίλερ δράσης: είναι βαρετό» –IGN
  • «[…] βιάστηκε να βγει στην αγορά και συνδυάζει κακοσχεδιασμένες ανοιχτές περιοχές, απογοητευτικές γραμμικές αποστολές και μια ανούσια ιστορία» –Eurogamer

Το campaign του Modern Warfare 3 δεν ικανοποίησε, βασικό κομμάτι όμως παραμένει το multiplayer

Οι πρώτες πίστες του Modern Warfare III, πράγματι, χάνουν το focus τους και βάζουν τον παίκτη να μετακινείται από το ένα σημείο στο άλλο, χωρίς ενδιαφέρουσες αποστολές.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο μισό του campaign κυρίως, υπάρχουν κάποιες αποστολές που, αν και δανείζονται υπερβολικά πολλά από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, έχουν διασκεδαστικά σημεία και καλοστημένη ατμόσφαιρα.

Κάποιες αποστολές, όπως συνηθίζεται, αποτελούνται κυρίως από stealth, ενώ άλλες έχουν τη δράση στο προσκήνιο. Πάντως, τα όπλα είναι πολλά και επαρκώς διαφορετικά μεταξύ τους, ενώ ο χειρισμός, τα γραφικά, ο ήχος και η αίσθηση της κίνησης παραμένουν σε κορυφαίο επίπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, καθώς ο περισσότερος κόσμος παίζει Call of Duty για το online multiplayer, οι αρνητικές εντυπώσεις για το campaign δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τις πωλήσεις του τίτλου.

Εξάλλου, αρκετά είναι τα reviews που γράφουν ότι το κομμάτι του multiplayer είναι αξιόλογο, αλλά ότι το συνολικό «πακέτο» που προσφέρει το Modern Warfare ΙΙΙ είναι κατώτερο των προσδοκιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή