Επιθεωρήσεις ασφαλείας σε όλες τις συσκευές της Apple στην Κίνα

20
Επιθεωρήσεις ασφαλείας σε όλες τις συσκευές της Apple στην Κίνα

Ο CEO της Apple Tim Cook συμφώνησε τελικά με την Κινεζική κυβέρνηση έτσι ώστε οι συσκευές της εταιρείας να περνάνε από ελέγχους ασφαλείας πριν πωληθούν στην αγορά.

Το παραπάνω αποτελεί μια εξέλιξη που δεν την περιμέναμε αλλά εδώ και μήνες απασχολούσε το 1.33 δις κατοίκων της χώρας, μιας χώρας μάλιστα που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Apple στον κόσμο. Έτσι λοιπόν είχαν ξεκινήσει πολλές κατηγορίες επώνυμα και όχι μόνο πως Apple συσκευές χρησιμοποιούνται από άλλες κυβερνήσεις για να παρακολουθούν υψηλόβαθμα στελέχη της Κινεζικής κυβέρνησης.

Η Apple λοιπόν δέχτηκε τρομερές πιέσεις και έτσι συμφώνησε στο οι αρχές να μπορούν να τρέξουν προγράμματα ασφαλείας σε ότι εισάγει η εταιρεία στην χώρα έτσι ώστε να ηρεμήσει ο φόβος πως κάποιος παρακολουθείτε χρησιμοποιώντας ένα iPhone, iPad ή Mac.

Οι έρευνες που θα γίνουν θα δείξουν αν όντως το hardware και το software που βρίσκεται στα μηχανήματα της Apple έχει κάποια κενά ασφαλείας ή backdoors που επιτρέπουν σε κυβερνήσεις τρίτων να κατασκοπεύουν αξιωματούχους και πολίτες της χώρας.

Ο Tim Cook έχει αρνηθεί κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο υπάρχει στις συσκευές της εταιρείες αλλά οι Κινεζική κυβέρνηση δεν έδειξε να συγκινείτε από αυτή την δημόσια δήλωση και έτσι για να αποφευχθούν τα χειρότερα ο Tim Cook συμφώνησε σε αυτούς τους ελέγχους.

 

 

Πηγή: appleworldhellas.com