Facebook: Ο πραγματικός λόγος πίσω από το κρασάρισμα -Αποκλείουν την κυβερνοεπίθεση οι ειδικοί | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

22


To blackout του τεχνολογικού κολοσσού το απόγευμα της Δευτέρας αναστάτωσε εκατομμύρια χρήστες του Facebook, του Instagram και των υπηρεσιών μηνυμάτων What’s App και Messenger ανά τον κόσμο. Τι προκάλεσε όμως το κρασάρισμα;

Οι τεχνικοί της Facebook δημοσίευσαν μια επιστολή στην οποία περιγράφουν το είδος του προβλήματος που στοίχισε δισεκατομμύρια στον ιδρυτή της εταιρείας, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, αλλά και σοβαρές δυσλειτουργίες σε εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις.

Τι αναφέρουν οι τεχνικοί του Facebook

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε με το κρασάρισμα σε όλες μας τις πλατφόρμες» αναφέρουν οι τεχνικοί της Facebook, που σημειώνουν πως το τεχνικό πρόβλημα επηρέασε και τις εσωτερικές λειτουργίες της επιχείρησης.

Όπως έγινε γνωστό χθες, υπάλληλοι του τεχνολογικού κολοσσού αδυνατούσαν ακόμη και να μπουν στα κτίρια της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι τεχνικοί μας διαπίστωσαν πως αλλαγές διαμόρφωσης στη ραχοκοκαλιά των ρούτερ που ρυθμίζουν την κίνηση δικτύου μεταξύ των κέντρων δεδομένων μας προκάλεσε προβλήματα που διέκοψαν την επικοινωνία. Η διακοπή αυτή στην κίνηση δικτύου είχε ένα εφέ ντόμινο στον τρόπο που τα κέντρα δεδομένων επικοινωνούν, παγώνοντας έτσι τις υπηρεσίες μας», γράφει η ανακοίνωση.

Οι τεχνικοί της Facebook τονίζουν πως το τεχνικό πρόβλημα δεν οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια στο διαδίκτυο, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως δεδομένα χρηστών εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια του blackout.

Πώς «έπεσε» το Facebook

Ειδικός σε θέματα δικτύου από το Σαν Φρανσίσκο, που παρακολουθεί τέτοια προβλήματα για λογαριασμό του Kentik, ο Νταγκ Μαντόρι εξήγησε πως από λάθος τα κεντρικά του Facebook αφαίρεσαν τον χάρτη που επιτρέπει στους υπολογιστές ανά τον κόσμο να εντοπίσουν και να συνδεθούν με τις εφαρμογές του.

Το αποτέλεσμα ήταν τα προγράμματα περιήγησης δικτύου να αδυνατούν να εντοπίσουν τον ιστότοπο facebook.com και έτσι να επιστρέφει το μήνυμα για «σφάλμα δικτύου» στον χρήστη.

Συγγνώμη από τους χρήστες του Facebook και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε νωρίτερα και ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ, παρότι οι αιτιάσεις του μάλλον δεν έπεισαν τα εκατομμύρια των χρηστών που σχολίασαν δηκτικά τις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr



Πηγή