Facebook, Instagram και WhatsApp “έπεσαν” για 2 ώρες, χωρίς εξήγηση…

6


Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα είχαμε χτες ακόμα μία ξαφνική “πτώση” των Facebook, Instagram και WhatsApp, καθώς εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο ανέφεραν πως δεν είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες για 2 ώρες.

Το πρόβλημα διορθώθηκε, αλλά η Facebook δεν ανέφερε λεπτομέρειες για την αιτία αυτής της πτώσης, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά στα μέσα Μαρτίου όταν ξεκαθάρισε πως το όλο μπέρδεμα οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος στο σετάρισμα του server.

Νωρίτερα σήμερα, ορισμένοι χρήστες είχαν πρόβλημα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Το θέμα έχει διορθωθεί και απολογούμαστε για την ταλαιπωρία.

Νομίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήταν καλύτερο, επικοινωνιακά τουλάχιστον, να ενημερώνουν λεπτομερώς το κοινό για το τι συμβαίνει. Μη ξεχνάτε ότι εκατομμύρια επιχειρήσεις και διαφημιστές βασίζονται έντονα στις υπηρεσίες της Facebook, ενώ εκατομμύρια χρήστες πράττουν το ίδιο για την επικοινωνία τους μέσω των εφαρμογών messaging.

Με δεδομένο ότι η εταιρεία προχωρά στην ενοποίηση των Facebook Messenger, Instagram και WhatsApp, δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο να πέφτουν ταυτόχρονα και τα τρία…

[via]



Πηγή