Facebook, Instagram και WhatsApp εξακολουθούν να είναι “πεσμένα” μετά από πολλές ώρες

3


Αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο πρόβλημα λειτουργίας των υπηρεσιών της στην ιστορία της βρίσκεται η Facebook εδώ και αρκετές ώρες, καθώς το κοινωνικό δίκτυο, το Instagram και το WhatsApp είτε υπολειτουργούν είτε δεν είναι καθόλου προσβάσιμα για εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν login στο Facebook, ενώ άλλοι ότι τα καταφέρνουν αλλά στη συνέχεια δεν μπορούν να ανεβάσουν τίποτα. Τα ίδια αναφέρονται και για το Instagram, ενώ οι χρήστες του WhatsApp δηλώνουν ότι δεν μπορούν να στείλουν και να λάβουν νέα μηνύματα.

Η εταιρεία έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει τι ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση και ανέφερε ότι εργάζονται για να επαναφέρουν την ομαλή λειτουργία όσο το δυνατόν συντομότερα. Είναι ξεκάθαρη, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για κάποιου είδους επίθεση από hackers και καθησυχάζει σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο κενό ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DownDetector, το 34% των χρηστών έχει πρόβλημα στη διαδικασία login, το 33% στην ενημέρωση του News Feed και το 31% αντιμετωπίζει καθολικό blackout.



Πηγή