Google Earth Pro, από 399 το χρόνο έγινε δωρεάν

43
Google Earth Pro, από 399 το χρόνο έγινε δωρεάν

Όλοι γνωρίζουμε το Google Earth της Google το οποίο είναι διαθέσιμο για υπολογιστές και κινητά, αλλά πολλοί λίγοι από μας όμως έχουν χρησιμοποιήσει την Pro έκδοση η οποία κόστιζε 399 δολάρια τον χρόνο. Από σήμερα όμως αυτό άλλαξε, καθώς όλοι οι χρήστες μπορούν να κάνουν αναβάθμιση δωρεάν.

Το Google Earth pro περιλαμβάνει κάποια ειδικά εργαλεία που συνήθως χρειάζονταν οι επαγγελματίες, όπως ειδικά εργαλεία μέτρησης, έξτρα επιλογές εισαγωγής καθώς και την δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης. Επιπλέον δίνει την δυνατότητα σε κυβερνήσεις και οργανισμούς να παράγουν χάρτες υψηλής ανάλυσης και fly-through βίντεο από τα δεδομένα της Google και όλα αυτά χωρίς να κοστίζει τίποτα.

Ο λόγος που οδήγησε την Google να δώσει την Pro έκδοση δωρεάν δεν είναι ξεκάθαρος, καθώς στην ανακοίνωσή της δεν μπαίνει σε πολλές λεπτομέρειες. Ίσως έχει να κάνει με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από άλλες υπηρεσίες χαρτών όπως το Apple Maps και το Here Maps. Όποιος ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την Pro έκδοση το μόνο που πρέπει να κάνει είναι sign up για το key.

 

 

 

Πηγή: techblog.gr