H Huawei καταδικάζει τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά – Newsbeast

5



Η κινεζική εταιρεία-κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Huawei κατήγγειλε σήμερα τους «παράλογους περιορισμούς» που βάζει με διάταγμά του ο Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό της για λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Η Huawei είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση για να βρεθούν «αποτελεσματικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των προϊόντων» και των υπηρεσιών που προσφέρει, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Εάν δεν επιτραπεί στη Huawei να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ασφαλέστερες ή ισχυρότερες. Απεναντίας αυτό θα περιορίσει τις ΗΠΑ σε κατώτερες αλλά ακριβότερες εναλλακτικές, αφήνοντας πίσω τις ΗΠΑ ως προς την ανάπτυξη των δικτύων τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) και εντέλει θα πλήξει τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιρειών και των αμερικανών καταναλωτών», υποστηρίζει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από DPA, AFP και Reuters.

«Επιπλέον, οι παράλογοι περιορισμοί παραβιάζουν τα δικαιώματα της Huawei και εγείρουν επίσης πολλά άλλα σοβαρά νομικά ζητήματα», προσθέτει στην ανακοίνωση η διοίκηση του κινεζικού ομίλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





Πηγή