Headset, hands-free ή truly wireless; Προτάσεις ακουστικών για κάθε γούστο! | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

13


Τα ακουστικά αποτελούν πλέον απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας.

Ό,τι κι αν κάνεις, από την επικοινωνία με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και το streamάρισμα των αγαπημένων σου σειρών ή μουσικών άλμπουμ, μέχρι την εργασία από το σπίτι και βέβαια το ακατάπαυστο gaming, η χρήση ακουστικών είναι must. Τι τύπος όμως ταιριάζει στις ανάγκες σου; Ένα πλήρως εξοπλισμένο gaming headset ή μήπως ένα truly wireless σετ κατάλληλο για άσκηση; On-ear ή over-ear ακουστικά; Με ή χωρίς εξουδετέρωση θορύβου; Ό,τι κι αν ψάχνεις, σου έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Δες και βρες!

Apple AirPods Pro

Το απόλυτο σετ ακουστικών για κάθε κάτοχο iPhone ή iPad. Τα AirPods Pro θα «απογειώσουν» την εμπειρία χρήσης της iΣυσκευής σου, καθώς ενσωματώνουν ενεργή εξουδετέρωση θορύβου και λειτουργία διαφάνειας, προσφέροντάς σου έτσι επιβλητικό ήχο, δίχως όμως να χάνεις την επαφή σου με τον… έξω κόσμο. Διαθέτουν τεχνολογία Adaptive EQ χάρη στην οποία προσαρμόζουν τη μουσική στο σχήμα του αυτιού σου, ενώ πλαισιώνονται από τρία σετ tips σιλικόνης για καλύτερη εφαρμογή και σταθερότερο κράτημα. Σημείωσε ότι τα AirPods Pro είναι ανθεκτικά σε νερό και ιδρώτα, καθώς φέρουν πιστοποίηση IPX4.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Apple AirPods Pro

Razer Kraken X Lite

Ένα από τα πλέον εργονομικά gaming headsets που θα βρεις στα καταστήματα, το Razer Kraken X Lite έρχεται με βάρος που δεν ξεπερνά τα 250 γραμμάρια, έτσι ώστε να μην επηρεάσει τη διάρκεια των gaming sessions σου. Διαθέτουν μεγάλους οδηγούς νεοδυμίου 40 χιλ. και άνετα μαξιλαράκια που αγκαλιάζουν το αυτί, δίχως να το ταλαιπωρούν. Η δε ελαστική στέκα προσαρμόζεται στο σχήμα του κεφαλιού σου, προκειμένου να μην πιέζεσαι ενώ φοράς το headset. Το τελευταίο είναι εξοπλισμένο επίσης με ευλύγιστο καρδιοειδές μικρόφωνο ενώ συνδέεται μέσω θύρας 3,5 χιλ. λειτουργώντας έτσι με κάθε συσκευή.

 Razer Kraken X Lite
Razer Kraken X Lite

Xiaomi Mi Basic 2

Άκου μουσική και μίλα με τις ώρες δίχως να μπλέκεις με καλώδια! Το σετ Mi Basic 2 ανήκει στα λεγόμενα truly wireless ακουστικά, προσφέροντάς σου μία εξ ολοκλήρου ασύρματη εμπειρία. Ζυγίζουν ελάχιστα -μόλις 4,1 γραμμάρια το κάθε ακουστικό- και εφαρμόζουν άψογα στα αυτιά σου, επιτρέποντάς σου να τα φοράς… όλη μέρα! Η σπουδαία αυτονομία τους που φτάνει τις τέσσερις ώρες θα σε καλύψει πλήρως ενώ ανεβαίνει στις 12 ώρες με τη βοήθεια της συνοδευτικής θήκης φόρτισης. Χρησιμοποιούν Bluetooth 5.0 και είναι συμβατά τόσο με iOS, όσο και με Android.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Xiaomi Mi Basic 2
Xiaomi Mi Basic 2

JBL Tune 500

Ευέλικτα, κομψά και προσιτά, τα ακουστικά Tune 500 της JBL αποτελούν μία εξαιρετική πρόταση για κάθε casual περίσταση. Οι οδηγοί των 32 χιλ. προσφέρουν ισορροπημένο ήχο με βαθύ, απολαυστικό μπάσο ενώ ο on-ear σχεδιασμός τους εγγυάται μία άνετη εμπειρία χρήσης. Χρησιμοποιούν βύσμα 3,5 χιλ. όντας έτσι συμβατά με την πλειονότητα των ηλεκτρονικών συσκευών ενώ υποστηρίζουν και φωνητικές εντολές μέσω Siri και Google Now. Η στέκα τους ρυθμίζεται διευκολύνοντάς σε ακόμα περισσότερο και παρά τη στιβαρή κατασκευή τους, η ελαστικότητά τους είναι το κάτι άλλο.

 JBL Tune 500
JBL Tune 500

Huawei Sport Lite

Γυμναστική και μουσική πάνε παρέα και τα Huawei Sport Lite φροντίζουν ακριβώς γι’ αυτό! Ένα υψηλής ποιότητας ασύρματο σετ ακουστικών, είναι σε θέση να αποδώσει γεμάτο ήχο με δυνατό μπάσο και κρυστάλλινες υψηλές συχνότητες. Τα δύο ακουστικά συνδέονται με ένα καλώδιο το οποίο περνάς πίσω από τον λαιμό, έτσι ώστε να μη σε ενοχλεί. Χάρη στον ειδικό τους σχεδιασμό εφαρμόζουν άψογα στο αυτί, παραμένοντας στη θέση τους ακόμα κι όταν τρέχεις! Με βάρος 5 γραμμάρια το καθένα και έως και 11 ώρες ασύρματης ψυχαγωγίας, το άγχος μην τυχόν και σου πέσουν τα ακουστικά θα αποτελέσει μακρινό εφιάλτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Sony WH-1000XM4

Ένα από τα καλύτερα σετ ακουστικών της αγοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας, το Sony WH-1000XM4 έρχεται να διαδεχθεί τον προκάτοχό του, αριστεύοντας κι αυτό σε κάθε τομέα. Χάρη στην τεχνολογία Dual Noise Sensor, αντιλαμβάνεται τους θορύβους του περιβάλλοντος και με τη βοήθεια του επεξεργαστή HD QN1 και ενός νέου, προηγμένου αλγορίθμου, τους εξουδετερώνει σε πραγματικό χρόνο. Με εκπληκτικούς οδηγούς 40 χιλ., κορυφαία αναλογία σήματος/θορύβου και διαφράγματα LCP, το σετ της Sony χαρίζει απαράμιλλης πιστότητας ήχο και μία πλήρως hands-free εμπειρία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου αλλά και τον χώρο στον οποίο βρίσκεσαι.

 Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4

ASUS ROG Delta RGB

Οι gamers ανέκαθεν αποτελούσαν ένα κοινό με υψηλές απαιτήσεις και η ASUS το γνωρίζει καλά αυτό. Το ROG Delta RGB είναι άλλωστε το πρώτο gaming headset στον κόσμο με το εκπληκτικό Hi-Fi Grade ESS 9218 Quad-DAC για ήχο που δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανά (μιλάμε για SNR στα 127 dB)! Τα μαλακά ακουστικά σε σχήμα D σε συνδυασμό με τους μεγάλους οδηγούς εκτοξεύουν τον ήχο απ’ ευθείας στον ακουστικό πόρο για μία ακόμα πιο άμεση εμπειρία. Το δε πολυκατευθυντικό μικρόφωνο με πιστοποίηση TeamSpeak και Discord, εγγυάται πεντακάθαρες συνομιλίες. Διαθέτουν σύστημα φωτισμού Circular Rainbow RGB και είναι συμβατά με ASUS Aura Sync.

JBL Under Armour Flash X

Κάνε παιχνίδι χωρίς να σε αγχώνει τίποτα: τα JBL UnderArmour Flash είναι ένα από τα πιο διακριτικά και συνάμα ανθεκτικά σετ truly wireless σετ ακουστικών της αγοράς! Τι εννοούμε με αυτό; Διαθέτουν τέλεια εφαρμογή για να τα φοράς ακόμα κι όταν αθλείσαι. Με αυτονομία που προσεγγίζει τις δέκα ώρες και αγγίζει τις 50 (!) χάρη στην κομψή θήκη επαναφόρτισης, είναι ιδανικά ακόμα και για… Μαραθώνιους, ενώ την ίδια στιγμή ο αδιάβροχος σχεδιασμός τους (IPX7) τους επιτρέπει να λειτουργούν ακόμα και υπό βροχή! Πρόσθεσε τους δυναμικούς οδηγούς των 5,8 χιλ. και την τεχνολογία Google Fast Pairing και δε θες τίποτε άλλο!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Huawei FreeBuds 4

Τα FreeBuds 4 της Huawei είναι συνώνυμα της πλήρους ελευθερίας κινήσεων. Έρχονται με ανανεωμένο design που τους προσδίδει υψηλότερη αισθητική αλλά και καλύτερο κράτημα για να τα χρησιμοποιείς χωρίς κανένα άγχος. Διαθέτουν δυναμικούς οδηγούς και τεχνολογία ενεργής εξουδετέρωσης θορύβου που ρυθμίζεται βάσει του σχήματος του αυτιού σου αλλά και του τρόπου που τα φοράς. Το μικρό τους βάρος (μόλις 4,1 γραμμάρια έκαστο) και η εντυπωσιακή αυτονομία που φτάνει τις 22 ώρες αναπαραγωγής μουσικής (χωρίς ANC) τα καθιστούν ιδανικά για βόλτες και περιπάτους.

 Huawei FreeBuds 4
Huawei FreeBuds 4

Sony WF-1000XM4

Αν αναζητάς ένα σετ ακουστικών από έναν κατασκευαστή εγνωσμένης αξίας που να συνδυάζει την τελευταίας γενιάς τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου με τη λειτουργικότητα του truly wireless σχεδιασμού, τότε τα Sony WF-1000XM4 είναι αυτό που θες. Διαθέτουν επεξεργαστή V1 για ακόμα πιο αποτελεσματική… απομόνωση, ενσωματώνουν τεχνολογία Bluetooth (SoC) και επιτυγχάνουν αυτονομία οκτώ ωρών (συν άλλες 16 λόγω… θήκης). Η επεξεργασία του ήχου γίνεται μέσω κωδικοποιητών LDAC και DSEE Extreme με τεχνολογία Edge-AI, χαρίζοντας μεγαλύτερο εύρος μπάσων και μία πλουσιότερη εμπειρία ακρόασης. Το πακέτο ολοκληρώνεται ιδανικά με λειτουργίες όπως Speak-to-Chat, Quick Attention, Precise Voice Pickup και Adaptive Sound Control.



Πηγή