HONOR 7X: Με φωτογραφικές δυνατότητες ναυαρχίδας!

21


Το Honor 7X είναι μία κορυφαία συσκευή που παρέχει έναν συνδυασμό από μοναδικά χαρακτηριστικά.

Την παράσταση κλέβει η εντυπωσιακή οθόνη FullView στις 5,93 ίντσες που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της πρόσοψης με ανύπαρκτα bezels! Το μεταλλικό κυρτό πλαίσιο σε συνδυασμό με το κυρτό γυαλί 2.5D και το συμπαγές λεπτό σώμα με ανθεκτικότητα προσφέρει μοναδική premium ποιότητα.

Με FHD+ ανάλυση στα 2160 x 1080 και μεγάλη αναλογία διαστάσεων σε σχέση με τη συνολική επιφάνεια της συσκευής, η οθόνη θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις απαιτητικές εφαρμογές και χρήσεις. Χάρη στο σύνολο των χαρακτηριστικών ανάλυσης και των χρωμάτων, αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης χρήσης των δύο αγαπημένων μας εφαρμογών.

Η διπλή κύρια camera 16 + 2MP αποδίδει πάρα πολύ καλά, ενώ εντυπωσιαστήκαμε από τα αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα, ακόμα και οδεύοντας προς την κορυφή της ευαισθησίας ISO. Τολμούμε να πούμε πως όλη η κλίμακα ISO είναι πλέον αξιοποιήσιμη. Υπάρχουν βέβαια όλες οι απαραίτητες ευκολίες και φίλτρα, που βρίσκονται πολύ καλά ταξινομημένα και άμεσα προσβάσιμα με απλό τρόπο.

Υπάρχουν όλες οι μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που θα μπορούσε να αναζητήσει ο γνώστης της τέχνης. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

  • Αυτόματη εστίαση με αρκετές ρυθμίσεις, manual εστίαση
  • Πολύ καλή ρύθμιση ισορροπίας λευκού με άριστη χειροκίνητη ρύθμιση
  • Πολλές επιλογές σε ταχύτητα διαφράγματος, από 1/4000 έως 8 δευτερόλεπτα έκθεσης
  • Διόρθωση έκθεσης από +4 έως -4 stop και με πολλά ενδιάμεσα βήματα.
  • ISO από 50 έως 1600, πλήρως αξιοποιήσιμο με θόρυβο που κρατιέται σε ελάχιστα επίπεδα.

Επίσης, σε πρακτικό επίπεδο υπάρχει αλλαγή του μεγέθους οθόνης κατά τη διάρκεια λήψης, έχοντας σαν αποτέλεσμα καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στα «κουμπιά» των ρυθμίσεων. Υπολογίστε και το μικρό ύψος της συσκευής, συμπληρώστε και το συμπαγές σώμα, και καταλήγουμε σε ένα σύνολο που σε παρακινεί να τραβήξεις φωτογραφίες και βίντεο!

Θετική εντύπωση μας έκανε η real-time εμφάνιση όλων των φίλτρων, ώστε να μπορείς να βλέπεις επί τόπου το αποτέλεσμα και να διαλέγεις ακριβώς αυτό που θέλεις. Πολύ ενδιαφέρον είχαν και τα εφέ στυλ Snapchat που ενθουσίασαν αρκετούς, ανεξαρτήτως ηλικίας. Επίσης, με τη λειτουργία wide aperture μπορούσαμε να φλουτάρουμε το φόντο, να ελέγχουμε καλύτερα το bokeh, και πολλά άλλα που αν και δεν είναι απαραίτητα, καλό είναι να υπάρχουν.

Η διπλή πίσω κάμερα ολοκληρώνει όλες τις παραπάνω λειτουργίες τόσο σε επίπεδο αισθητήρων όσο και σε επίπεδο οπτικών, με κορυφαίο φωτογραφικό αποτέλεσμα πολύ πάνω από τα δεδομένα της κατηγορίας. Το Bokeh πχ δημιουργείται χάρη στα δεδομένα του δεύτερου «μικρού» αισθητήρα και γίνεται με hardware τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι εξ’ορισμού ανώτερο από κάποιο που ολοκληρώνεται μόνο σε επίπεδο software. Αν και η 2η κάμερα δεν είναι αφιερωμένη στο Black&White, ευχάριστη έκπληξη ήταν και η πολύ απόδοση σε ασπρόμαυρο που ανοίγει νέους δρόμους δημιουργικότητας για τους «ψαγμένους» ερασιτέχνες φωτογράφους.

Οι επιδόσεις είναι εγγυημένα πολύ καλές χάρη στα 4GB RAM, τον οκταπύρηνο Kirin 659 στα 2.36 GHz και το EMUI 5.1 με εμπειρία να χρήσης παραμένει «ομαλή» και απρόσκοπτη, παραπέμποντας σε συσκευές πολλαπλάσιας αξίας!

Τα καλά νέα ολοκληρώνονται και με την απόδοση της ενσωματωμένης μπαταρίας των 3340 mAh και την τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας Ultra Power Saving που διαθέτει ο επεξεργαστής Kirin 659 αρχιτεκτονικής 16 nm. Σαν αποτέλεσμα, αρκεί μία πλήρης φόρτιση για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι για μία απαιτητική ημέρα χρήσης.



Πηγή