iPad για μαθητές: Ο υπολογιστής που ψάχνουν γονείς και παιδιά | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

10


Η εκπαίδευση εξαρτάται σήμερα από τον υπολογιστή περισσότερο από ποτέ. Η τηλεκπαίδευση αξιοποιείται αυτή τη στιγμή σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και έτσι κάθε μαθητής ή φοιτητής χρειάζεται την προσωπική του συσκευή για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με 4 ακόμα Υπουργεία, δημιούργησε ένα πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας για την απόκτηση νέου εξοπλισμού από χιλιάδες οικογένειες. Μέσω αυτού επιδοτείται η αγορά καινούργιου laptop, σταθερού υπολογιστή ή tablet με voucher αξίας 200€.

Αν δικαιούστε και εσείς το voucher της ψηφιακής μέριμνας, έφτασε η στιγμή να αναζητήσετε τη συσκευή που θα αποκτήσετε για τα παιδιά σας. Όποια κι αν είναι αυτή, θέλετε σίγουρα να έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός μαθητή. Μία από τις καλύτερες συσκευές που μπορείτε να επιλέξετε για τους μαθητές της οικογένειάς σας είναι ένα iPad, το οποίο διαθέτει πολύ γρήγορο επεξεργαστή, εξαιρετική οθόνη, και ένα λειτουργικό σύστημα που δουλεύει απρόσκοπτα για χρόνια. Ο λόγος που προτείνουμε πρώτα το iPad, όμως, δεν είναι μόνο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αλλά και μία σειρά από πλεονεκτήματα που πιστεύουμε πως χρειάζεται να γνωρίζει κάθε γονιός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γονικός έλεγχος iPad

Τα πλεονεκτήματα αυτά αφορούν στην εκτενή λίστα επιλογών γονικού ελέγχου των συσκευών της Apple. Διότι ναι μεν το παιδί χρειάζεται τη δική του συσκευή για να ανταποκριθεί στις σχολικές απαιτήσεις, αλλά αυτή η συσκευή θα είναι και ένα παράθυρο για τον κόσμο του ίντερνετ γενικότερα. Τα παιδιά δεν είναι ικανά να φροντίσουν την ασφάλειά τους online, οπότε ο γονικός έλεγχος είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό της συσκευής που θα επιλέξετε και το iPad διαθέτει ίσως τον καλύτερο.

Στις ρυθμίσεις των tablets της Apple υπάρχει μία ενότητα που ονομάζεται “ScreenTime”. Μέσω αυτής μπορεί ο γονιός να ορίσει το iPad ως τάμπλετ παιδιού και να θέσει μία σειρά από περιορισμούς σε αυτό. Για αρχή, πολλά από τα προεγκατεστημένα apps, όπως το Facetime ή το Safari, μπορούν να εξαφανιστούν από την οθόνη και να ενεργοποιηθούν ξανά μόνο μέσω του Screen Time, το οποίο κλειδώνει με κωδικό. Επιπλέον, μπορείτε να κλειδώσετε τις αγορές εντός εφαρμογών ή στο AppStore για να αποφύγετε απρόσμενες χρεώσεις. Πολύ χρήσιμη για γονείς είναι και η δυνατότητα χρονικού περιορισμού εφαρμογών, έτσι ώστε τα παιδιά να μην σπαταλούν όλο τους το χρόνο στο tablet.

Πλεονεκτήματα οικοσυστήματος Apple

Ο αναλυτικός γονικός έλεγχος που παρέχει το iPad είναι μέρος της γενικότερης φιλοσοφίας ασφάλειας που προσφέρουν οι συσκευές της Apple και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να επιλέξετε ένα tablet της για το παιδί σας. Τα iPads μπορούν να κλειδώσουν με TouchID και να κρατήσουν ιδιωτικά όλα τα δεδομένα σε αυτά. Μπορούν επίσης να εντοπιστούν ακόμα κι αν χαθούν, χάρη στη λειτουργία FindMy, η οποία δουλεύει ακόμα κι αν η συσκευή είναι offline.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν χρησιμοποιείτε ήδη Apple συσκευές στην οικογένεια, τότε με την προσθήκη του iPad θα εκμεταλλευθείτε ακόμα περισσότερο τις λειτουργίες του οικοσυστήματος της Apple. Το FamilySharing σας δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείτε τις αγορές του App Store και τις συνδρομές σε υπηρεσίες της Apple μεταξύ 6 ατόμων. Μπορείτε επίσης να μοιράζεστε τα άλμπουμ φωτογραφιών, το χώρο στο iCloud, το ημερολόγιο και άλλα.

Αν σε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα προσθέσουμε και το γεγονός πως τα σύγχρονα iPad συνεργάζονται με το ApplePencil, δέχονται πληκτρολόγιο και ποντίκι, «διαβάζουν» εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης και υποστηρίζουν multi-tasking με το Split View, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα πλήρες laptop. Μόνο που σε σχέση με ένα laptop στην ίδια κατηγορία τιμής, το iPad διαθέτει συνήθως ποιοτικότερη κατασκευή, μεγαλύτερη αυτονομία και προσφέρει ακόμα ευκολότερη φορητότητα.

Ο συνδυασμός τεχνικών χαρακτηριστικών, επιλογών γονικού ελέγχου, πλεονεκτημάτων του οικοσυστήματος Apple και το iPadOS, κάνουν το iPad μία από τις καλύτερες λύσεις νέας συσκευής για μαθητές. Εκμεταλλευθείτε την επιδότηση της ψηφιακής μέριμνας για απόκτηση iPad από το Public.gr και προσθέστε στα εργαλεία του παιδιού μία συσκευή που θα καλύψει τόσο τις δικές του ανάγκες, όσο και τις δικές σας.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr



Πηγή