iPhone 15 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra: Ποιο είναι ανθεκτικότερο; [Video]

22


Δεν σταματούν οι δοκιμές αντοχής για τα νέα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, και παρότι φαίνεται ότι θα λυθεί το πρόβλημα με την υπερθέρμανση με το λανσάρισμα του νέου software update, η Apple (και οι υπόλοιποι κατασκευαστές που το σκέφτονται) θα πρέπει να προβληματίζεται ιδιαίτερα για την επιλογή του τιτανίου στο περίγραμμα αντί του αλουμινίου. Θεωρητικά το τιτάνιο προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή και μικρότερο βάρος, αλλά αποδεικνύεται πως η σκληρότητα του επηρεάζει το γυαλί στο πίσω μέρος των Pro μοντέλων.

Στο νέο συγκριτικό drop test μεταξύ των iPhone 15 Pro Max και Samsung Galaxy S23 Ultra, ο γνωστός YouTuber Phonebuff χρησιμοποιεί ρομποτικά χέρια για να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη η δοκιμή. Αφότου τα έριξε από το ύψος της μέσης, η πλάτη του iPhone θρυμματίστηκε, ενώ το Galaxy S23 Ultra παρουσίασε πολύ μικρότερες ζημιές στις γωνίες του. Στη δεύτερη δοκιμή τα έριξε υπό γωνία επάνω σε τσιμέντο, με το τιτάνιο του iPhone να παραμένει σχεδόν άθικτο και το αλουμίνιο του Galaxy S23 Ultra να παραμορφώνεται ελαφρώς, αλλά και πάλι το γυαλί του πρώτου εμφανίζει πολύ μεγαλύτερη ζημιά. Αμφότερα, όμως, παραμένουν πλήρως λειτουργικά.

Στην τρίτη δοκιμή, ο Phonebuff τα έριξε με την οθόνη να κοιτάζει προς τα κάτω. Και στα δύο έχουμε σημαντική ζημιά, αλλά το Galaxy S23 Ultra είναι λίγο πιο διαλυμένο λόγω της κυρτής οθόνης. Και πάλι, όμως, λειτουργούν άριστα και στο Galaxy 23 Ultra δεν έχει επηρεαστεί ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στην τελευταία δοκιμή, η πτώση γίνεται από μεγαλύτερο ύψος, με το Galaxy S3 23 Ultra να παρουσιάζει την ίδια ζημιά και το iPhone 15 Pro Max να καταστρέφεται πολύ περισσότερο τόσο στην πρόσοψη, όσο και στο πίσω μέρος.

Σε γενικές γραμμές, βλέπουμε ότι το Galaxy S23 Ultra είναι αρκετά πιο ανθεκτικό από το iPhone 15 Pro Max και το τιτάνιο δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι περισσότερο από το αλουμίνιο, τουλάχιστον στην υλοποίηση της Apple. Με τις φήμες να θέλουν την Samsung να επιλέγει και αυτή τιτάνιο για τη σειρά Galaxy S24, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα επιμείνει σε αυτήν την απόφαση ή αν θα προλάβει να αλλάξει τα σχέδια της πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή