ISO 27001/2013: e-Εκπαίδευση και e-Πιστοποίηση «Επικεφαλής Επιθεωρητών Ασφάλειας Πληροφοριών» | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

18


Μέσα στο νέο lockdown, και σε καθεστώς τηλε-εργασίας για τους περισσότερους, παρουσιάζεται μια καταπληκτική ευκαιρία για επιμόρφωση, που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Η Swiss Approval Akademie, διοργανώνει πενθήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης Information Security Management Systems Lead Auditors [ISMS] , με τίτλο:

«ISO 27001:2013, Τεχνολογία Πληροφοριών – Τεχνικές Ασφαλείας – Απαιτήσεις των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών»

Η ολοένα και συχνότερη χρήση υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων μεταφοράς πληροφοριών, εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους ασφάλειας, εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας είτε λόγω κακόβουλων δολιοφθορών στα λογισμικά, είτε λόγω της άγνοιας των χρηστών, κίνδυνοι μάλιστα, οι οποίοι απειλούν υπό ιδιαίτερες προϋποθέσεις ακόμα και την βιωσιμότητα των εταιρειών.

Το εκπαιδευτικό αυτό  σεμινάριο, 40 ωρών, περιλαμβάνει  ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης των αρχών και των απαιτήσεων του προτύπου ISO 27001:2013 για τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών και αποτελείται από: 

  • Θεωρητική κατάρτιση μέσω διαλέξεων από εμπείρους και καταξιωμένους εισηγητές/ επαγγελματίες του χώρου.
  • Προσομοίωση Επιθεωρήσεων σε πλαίσιο ρεαλιστικών συνθηκών.
  • Case Studies – Μελέτες Περίπτωσης
  • Κατευθύνσεις και πλαίσιο πολιτικών για τον άρτιο Σχεδιασμό, Ανάπτυξη καθώς και εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ΣΔΑΠ).
  • Εξετάσεις. Μετά την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος θα ακολουθήσει γραπτή εξέταση για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επικεφαλής Επιθεωρητή Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών. Ενώ, όσοι εκπαιδευόμενοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Ημερομηνίες Υλοποίησης: Δευτέρα 08/02/2021 έως και Παρασκευή 12/02/2021

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω τηλεκπαίδευσης – onlinetrainingcourse, με την μέθοδο της Σύγχρονης Εκπαίδευσης, με ταυτόχρονη παρουσία Εισηγητή, δηλαδή καθόλη την διάρκεια της εκπαίδευσης. Το τελικό κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 550 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των εξετάσεων και της έκδοσης του σχετικού πιστοποιητικού.

Δύναται για όποιον επιθυμεί, να παρακολουθήσει το σεμινάριο τις δύο πρώτες ημέρες, Δευτέρα 08/02/2021 και Τρίτη 09/02/2021, και θα παραλάβει το τίτλο «Εσωτερικός Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών», με κόστος 270 ευρώ.

Γνωσιακοί στόχοι του προγράμματος

  • Κατανόηση, εμβάθυνση και εξοικείωση στις απαιτήσεις του Προτύπου ISO 27001:2013.
  • Κατανόηση της δομής ενός Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ΣΔΑΠ), των στρατηγικών και πολιτικών, καθώς και της απαιτούμενης τεκμηρίωσης εγγράφων.
  • Σχεδιασμός και διεξαγωγή Επιθεώρησης ενός ΣΔΑΠ, κατά ISO 27001:2013.
  • Κατανόηση υπευθυνοτήτων και αρμοδιοτήτων του Επικεφαλής Επιθεωρητή /Επιθεωρητή.
  • Ενέργειες μετά την επιθεώρηση και διαδικασία συνεχούς βελτίωσης των Επιθεωρητών.

Επικοινωνία: Τηλ. 210 55-62-130 # e-mail: training@swissapproval.gr# kdvm2@swissapproval.academy

Να σημειωθεί ότι στις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες θα υλοποιηθεί από την SwissAcademie, και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Επικεφαλής Επιθεωρητών» για το πρότυπο ISO 9001: 2015, Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας.





Πηγή