Καυτός Σεπτέμβριος! Samsung Galaxy Note 4 vs. iPhone 6

12

Goodbyte

Μετά από αρκετό καιρό περιμένω επιτέλους τον επόμενο μήνα με φοβερή αγωνία λόγω της κυκλοφορίας πολλών νέων συσκευών. Κάθε μέρα θα έχουμε και από κάτι καινούργιο, αλλά θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η μεγάλη μάχη θα γίνει μεταξύ iPhone 6 και Samsung Galaxy Note 4!

Μετά την απογοητευτική εμφάνιση του Galaxy S5, η Samsung φαίνεται έτοιμη για το επόμενο πετυχημένο βήμα της. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ως flagship της κορεάτικης εταιρείας θα πρέπει να θεωρείται το εκάστοτε Note, και όπως και στα tablets, η σειρά Galaxy S είναι για εκείνους που μπορούν να συμβιβαστούν κύριως με το όνομα και όχι με τη χάρη.

Από την άλλη, το iPhone 6 έρχεται με μεγάλη φόρα, κυρίως λόγω της αύξησης του μεγέθους της οθόνης. Θεωρώ πως θα είναι το iPhone που θα αναγκάσει τεράστια μάζα χρηστών iPhone να περάσουν από τη παρούσα συσκευή τους στο 6. Γιατί ότι και να έλαγαν τόσο καιρό, η οθόνη του iPhone 5/5S ήταν μικρή και του 4/4S αστεία.

Το ζήτημα είναι ένα. Το iPhone 6 των 4.7 ιντσών θα είναι η πραγματικά ναυαρχίδα της Apple ή θα δούμε το iPhone των 5.5 ινστών να υπερέχει αισθητά; Στη δεύτερη περίπτωση, προβλέπω τεράστια νίκη της Samsung στη μεταξύ τους μάχη. Γιατί ναι μεν οι χρήστες iPhone ζητάνε μετά μανίας μεγαλύτερη οθόνη, αλλά όχι και phablet. Δεν ξέρω καν αν έχει οποιοδήποτε νόημα για την Apple η ύπαρξη συσκευής 5.5 ιντσών, αλλά αυτά είναι κυρίως θέμα marketing και λίγο με ενδιαφέρουν.

iphone6

Από αυτά που έχουμε δει πάντως, το Note 4 θα είναι επιτέλους ενδιαφέρον σε σχεδιασμό και αν κρατηθεί σε όσο το δυνατόν μικρότερες διαστάσεις τότε θα σπάσει ταμεία. Γιατί από πλευράς παραγωγικότητας είναι μίλια μπροστά. Από την άλλη, το iPhone 6 είναι το πρώτο Android-like iPhone όλων των εποχών. Μεγάλη οθόνη, iOS 8 με λειτουργικότητες Android, ίσως ακόμα και NFC.

Νικητή δεν μπορώ να προβλέψω, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι καυτός, οπότε όλοι εμείς οι άρρωστοι με την τεχνολογία μπορούμε να κοιμόμαστε ανήσυχοι!

Το παρόν άρθρο Καυτός Σεπτέμβριος! Samsung Galaxy Note 4 vs. iPhone 6 αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.