Η κορυφαία τεχνολογία στις κάρτες γραφικών έρχεται σε εισαγωγικό μοντέλο

149
Η κορυφαία τεχνολογία στις κάρτες γραφικών έρχεται σε εισαγωγικό μοντέλο

Η Nvidia παρουσίασε την GeForce GTX 960

Η Nvidia προχώρησε στην αποκάλυψη της τελευταίας της κάρτας γραφικών Maxwell, που ακούει στο όνομα GeForce GTX 960. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κάρτες, που προσφέρουν την τελευταία αρχιτεκτονική της εταιρείας στα γραφικά, η GTX 960 είναι ένα εισαγωγικό μοντέλο που -τουλάχιστον- στις ΗΠΑ και θα διατίθεται στα μόλις 199 δολάρια, ήτοι περίπου 177 ευρώ.

Αν και το ποσό δεν φαίνεται ιδιαίτερα μικρό, θεωρείται ικανοποιητικό για να αποκτήσει κάποιος τα πλεονεκτήματα της σειράς Maxwell, καθώς είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν τις διπλάσιες επιδόσεις σε σύγκριση με της τελευταίας γενιάς καρτών γραφικών. Όλα αυτά τη στιγμή που διαθέτει μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση για τις επιδόσεις που προσφέρει.

Η GTX 960 βρίσκεται στη βάση της γκάμας, με 1,024 CUDA cores και χρονισμένη στα 1.1 GHz, που μπορεί να φτάσει και τα 1.5 GHz. Παρόλο που υπολογίζεται να είναι μόλις 1,6 φορές ταχύτερη από την προηγούμενη GTX 660, η νέα κάρτα καταναλώνει μόλις 120 W σε αντίθεση με τα 140 W του προηγούμενο μοντέλου και τροφοδοτείται με ένα μόνο καλώδιο 6-pin.

Σύμφωνα με την Nvidia, η κάρτα είναι ικανή να προσφέρει 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 1.920 x 1.080, ακόμη και στους νεότερους τίτλους παιχνιδιών. Η εταιρεία μάλιστα δημοσιοποίησε μια επίδειξη της δυνατότητας αυτής, δείχνοντας πώς ο συνδυασμός της τεχνολογίας MFAA των Maxwell σε overlocking μπορεί να φέρει περίπου 60 fps στο Far Cry 4, απόδοση διόλου άσχημη για μια εισαγωγική κάρτα.

Πηγή: newsbeast.gr