Κράνος εικονικής πραγματικότητας για το iPhone 6

85
Κράνος εικονικής πραγματικότητας για το iPhone 6

Επιτρέπει το σερφάρισμα στο ίντερνετ και την παρακολούθηση βίντεο

Τη στιγμή που τα περισσότερα headsets εικονικής πραγματικότητας απευθύνονται πρωτίστως στην gaming κοινότητα (πχ. Oculus Rift), η καναδική Cordon Media είναι πεπεισμένη πως η τεχνολογία αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί και για καθημερινές εργασίες με υπολογιστή, όπως είναι το σερφάρισμα στο ίντερνετ και η παρακολούθηση βίντεο.

Έτσι, παρουσίασε το δικό της «κράνος» εικονικής πραγματικότητας που ακούει στο όνομα «Pinć», είναι σχεδιασμένο για χρήση με τα iPhone 6 και 6 Plus και μπορεί να διπλωθεί ώστε να χωρέσει στην τσέπη.

Ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει το «Pinć» για να κάνει browsing και να δει βίντεο. Η συσκευή συνδυάζεται με ειδικά δαχτυλίδια ελέγχου που τοποθετούνται στα δάχτυλα του χρήστη. Τα δαχτυλίδια διαθέτουν LED που ανιχνεύονται από την κάμερα του iPhone και μεταφράζουν τις κινήσει τους χρήστες ο οποίος έτσι αλληλεπιδρά με το εικονικό περιβάλλον.

Η Cordon Media αναζητά χρηματοδότηση μέσω του Indiegogo. Η συσκευή προσφέρεται από 99 δολάρια για όσους προσφέρουν χρηματοδότηση και οι πρώτες παραδόσεις –αν όλα πάνε καλά- αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr