Μετά το dislike έρχονται τα Reactions

116
Μετά το dislike έρχονται τα Reactions

Νέα μεγάλη αλλαγή για το κοινωνικό δίκτυο

 

Δεν πάει πολύ καιρός που η είδηση πως το Facebook σχεδιάζει ένα κουμπί «dislike» έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς το «δεν μου αρέσει» είναι κάτι που πολλοί θεωρούν ότι λείπει από το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου.

Όπως δείχνουν τα πρόσφατα τεχνολογικά νέα βέβαια, φαίνεται πως κάτι τέτοιο μάλλον θα παρέχεται στους χρήστες στο πλαίσιο των «Reactions», ενός εύρους αντιδράσεων που θα μπορεί να επιλέξει ο χρήστης κι όχι απλά ενός κουμπιού «dislike».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του TechCrunch, το Facebook αρχίζει τη «διάθεση» των Reactions,ενός νέου σετ από έξι emoji, τα οποία θα συνοδεύουν το «like», επιτρέποντας τους χρήστες να δείξουν τι τους προκαλεί το post: αγάπη, γέλιο, ευτυχία, σοκ, λύπη και οργή. Σε πρώτη φάση, θα λάβουν χώρα δοκιμές σε δύο χώρες μόνο, την Ισπανία και την Ιρλανδία, πριν αποφασιστεί εάν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και αν πρέπει να επεκταθεί η χρήση τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, το εν λόγω σετ θα εμφανιστεί τόσο στην desktop όσο και στη mobile έκδοση, ωστόσο δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια για να μπει στο Messenger.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη φιλοσοφία δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς χρησιμοποιείται και σε άλλα δίκτυα, όπως το Path, καθώς και ιστοσελίδες όπως τοBuzzfeed.

Όπως αναφέρει το Engadget, οι νέες αντιδράσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε δημοσιεύσεις χρηστών, αλλά και σελίδων, και θα είναι ορατό το πόσες συγκεντρώθηκαν από την κάθε κατηγορία. Μέχρι στιγμής βέβαια άγνωστο παραμένει το εάν και πότε πρόκειται να εμφανιστεί σε άλλες χώρες.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr