Νέο εργοστάσιο στο Βιετνάμ σχεδιάζει η Samsung

44
Νέο εργοστάσιο στο Βιετνάμ σχεδιάζει η Samsung

Θα επενδύσει 3 δισ. δολάρια για τη μονάδα παραγωγή smartphone

Η Samsung ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής smartphone στο Βιετνάμ, μια επένδυση που όπως υπογραμμίζει ρεπορτάζ του δικτύου BBC, θα φτάσει τα 3 δισ. δολάρια.Ήδη, η Samsung διαθέτει εργοστάσιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στη χώρα. Η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου ξεκίνησε το Μάρτιο. Την τελευταία διετία αρκετές μεγάλες εταιρείες κατασκευής «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών γενικότερα όπως η LG, η Panasonic, η Intel αλλά και η Microsoft έχουν δημιουργήσει εργοστάσια στο Βιετνάμ.

Ο λόγος της «άνθισης» εργοστασίων ηλεκτρονικών ειδών στη χώρα είναι τα φθηνά εργατικά χέρια και η χαμηλή φορολογία. Έως τώρα, στην πλειονότητά τους οι μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών παρήγαγαν τα προϊόντα τους στην Κίνα.

«Κατά κάποιον τρόπο, η Κίνα είναι θύμα της ίδιας τής επιτυχίας της. Όσο πιο ανεπτυγμένη οικονομία γίνεται, τόσο πιο ακριβή είναι η κατασκευή αγαθών εκεί», εξηγεί στο BBC ο Ντάνιελ Γκλίσον, επικεφαλής αναλυτής της εξειδικευμένης σε θέματα τεχνολογίας συμβουλευτικής εταιρείας IHS Technology.

«Πολλοί κατασκευαστές λειτουργούν με πολύ μικρά περιθώρια κέρδους. Για τον λόγο αυτόν, επιχειρούν να εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, από όπου μπορούν. Η μετακόμιση από την Κίνα στο γειτονικό Βιετνάμ φαντάζει για αρκετούς ως ελκυστική για να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα», προσθέτει ο ίδιος.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr